Viikuna-suklaakakku - Yhteishyvä

Viikuna-suklaakakku

???
Annokset
8
Ruokavalio
Mantelijauhosta leivottu suklainen viikunakakku on kuohkea, gluteeniton ja yllättävän helppo.
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Tummaa suklaata
150 g
Margariinia + 1 rkl voiteluun
4 kpl
Kananmunaa
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
4 rkl
Sokeria
2 1/2 dl
Mantelijauhoja
5 kpl
Viikunaa

Näin teet

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Sulata suklaa ja margariini kattilassa ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Voitele kakku- tai leipävuoka.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää suola valkuaisten joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita suklaaseos ja mantelijauhot keltuaisvaahtoon. Kääntele valkuaisvaahto 3 erässä joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

Halkaise viikunat ja paina taikinan pinnalle. Paista kakkua uunissa 35–45 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla: kypsä kakku ei tartu tikkuun.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.8.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja21 g170 g
Proteiinia10 g79 g
Rasvaa31 g248 g
Kuituja4 g35 g
Energiaa kj1707 13657
Energiaa kcal408 3262

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja21 g170 g
Proteiinia10 g79 g
Rasvaa31 g248 g
Kuituja4 g35 g
Energiaa kj1707 13657
Energiaa kcal408 3262

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.