Viikuna-suklaakakku

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

60 min

Viikuna-suklaakakku on mantelijauhoilla leivottu gluteeniton suklaakakku, joka koristellaan viikunoilla. Kuohkea kakku saa herkullisen maun taikinaan sulatetusta suklaasta.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
150 gtummaa suklaata
150 gmargariinia
4 kplkananmunaa
1/4 tlsuolaa
4 rklsokeria
80 g(2 1/2 dl) mantelijauhoja
5 kplviikunaa

Lisäksi

1 rklmargariinia vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sulata suklaa ja margariini kattilassa ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Voitele kakku- tai leipävuoka.

    MääräAinesosa
    150 gtummaa suklaata
    150 gmargariinia
  2. 2

    Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää suola valkuaisten joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita suklaaseos ja mantelijauhot keltuaisvaahtoon. Kääntele valkuaisvaahto 3 erässä joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

    MääräAinesosa
    4 rklsokeria
    80 g(2 1/2 dl) mantelijauhoja
  4. 4

    Halkaise viikunat ja paina taikinan pinnalle. Paista kakkua uunissa 35–45 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla: kypsä kakku ei tartu tikkuun.

    MääräAinesosa
    5 kplviikunaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 5.12.2025

Samankaltaisia reseptejä