Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Viikuna-suklaakakku

Viikuna-suklaakakku

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mantelijauhoista leivottu gluteeniton suklaakakku koristellaan viikunoilla. Lopputuloksesta tulee ihanan kuohkea kakku.

Ruokavaliot

Ainekset

150 g
Tummaa suklaata
150 g
Margariinia
4 kpl
Kananmunaa
1/4 tl
suolaa
4 rkl
Sokeria
80 g
(2 1/2 dl) Mantelijauhoja
5 kpl
Viikunaa

lisäksi

1 rkl
margariinia vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 180 asteeseen. Sulata suklaa ja margariini kattilassa ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Voitele kakku- tai leipävuoka.

150 g
Tummaa suklaata
150 g
Margariinia
2

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää suola valkuaisten joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.

4 kpl
Kananmunaa
1/4 tl
suolaa
3

Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita suklaaseos ja mantelijauhot keltuaisvaahtoon. Kääntele valkuaisvaahto 3 erässä joukkoon. Kaada taikina vuokaan.

80 g
(2 1/2 dl) Mantelijauhoja
4

Halkaise viikunat ja paina taikinan pinnalle. Paista kakkua uunissa 35–45 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla: kypsä kakku ei tartu tikkuun.

5 kpl
Viikunaa
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.8.2017
Muokattu: 25.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

382

1599

30,0 g

10,4 g

20,3 g

19,8 g

2,9 g

7,1 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli