Viikuna-suklaakakku
60 min

Nappaa talteen!
Viikuna-suklaakakku on mantelijauhoilla leivottu gluteeniton suklaakakku, joka koristellaan viikunoilla. Kuohkea kakku saa herkullisen maun taikinaan sulatetusta suklaasta.
| 150 g | tummaa suklaata |
| 150 g | margariinia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 4 rkl | sokeria |
| 80 g | (2 1/2 dl) mantelijauhoja |
| 5 kpl | viikunaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 rkl | margariinia vuoan voiteluun |
- 1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sulata suklaa ja margariini kattilassa ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Voitele kakku- tai leipävuoka.
- 2.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää suola valkuaisten joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
- 3.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita suklaaseos ja mantelijauhot keltuaisvaahtoon. Kääntele valkuaisvaahto 3 erässä joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
- 4.
Halkaise viikunat ja paina taikinan pinnalle. Paista kakkua uunissa 35–45 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla: kypsä kakku ei tartu tikkuun.
Viikuna-suklaakakku
arvosana5/5
60 min
Viikuna-suklaakakku on mantelijauhoilla leivottu gluteeniton suklaakakku, joka koristellaan viikunoilla. Kuohkea kakku saa herkullisen maun taikinaan sulatetusta suklaasta.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | tummaa suklaata |
| 150 g | margariinia |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 4 rkl | sokeria |
| 80 g | (2 1/2 dl) mantelijauhoja |
| 5 kpl | viikunaa |
Lisäksi | |
| 1 rkl | margariinia vuoan voiteluun |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sulata suklaa ja margariini kattilassa ja anna jäähtyä 5 minuuttia. Voitele kakku- tai leipävuoka.
Määrä Ainesosa 150 g tummaa suklaata 150 g margariinia - 2
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää suola valkuaisten joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1/4 tl suolaa - 3
Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita suklaaseos ja mantelijauhot keltuaisvaahtoon. Kääntele valkuaisvaahto 3 erässä joukkoon. Kaada taikina vuokaan.
Määrä Ainesosa 4 rkl sokeria 80 g (2 1/2 dl) mantelijauhoja - 4
Halkaise viikunat ja paina taikinan pinnalle. Paista kakkua uunissa 35–45 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla: kypsä kakku ei tartu tikkuun.
Määrä Ainesosa 5 kpl viikunaa
Ravintosisältö
382
Energiaa kcal
1599
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
10,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,3 g
Hiilihydraatteja
19,8 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
382
Energiaa kcal
1599
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
10,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,3 g
Hiilihydraatteja
19,8 g
Sokereita
2,9 g
Kuituja
7,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























