Juhlava punaviini-härkispata
60 min

Nappaa talteen!
Punaviinin täyteläistämä yrttinen härkispata viimeistellään persiljaöljyllä ja tarjotaan kuohkean vegaanisen perunamuusin kanssa.
| 5 kpl | porkkanaa |
| 300 g | lanttua |
| 4 kpl | salottisipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | ruukkua timjamia |
| 500 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 375 ml | vegaanista punaviiniä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi (vegaaninen) |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 250 g | (1 pkt) härkäpapusuikaleita |
| Persiljaöljy | |
|---|---|
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 rkl | sitruunanmehua |
| Vegaaninen perunamuusi | |
| 1 kg | perunoita (jauhoinen lajike) |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 15 % |
| 1 - 2 dl | perunoiden keitinvettä |
| 2 rkl | margariinia (maidotonta) |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
- 1.
Pese, kuori ja paloittele porkkanat ja lanttu. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipulia öljyssä isossa kasarissa muutama minuutti. Lisää juurekset ja valkosipuli. Jatka kuullottamista miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- 2.
Hienonna timjamista lehdet ja ohuet varret, säästä muutama oksa koristeluun. Lisää timjami, tomaattimurska, viini, fondi ja mausteet kasariin. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 45 minuuttia.
- 3.
Tee persiljaöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki öljyn ainekset. Laita jääkaappiin odottamaan.
- 4.
Tee muusi. Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen. Kuumenna kaurasekoite. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kaurasekoite ja keitinvettä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Mausta margariinilla ja suolalla.
- 5.
Paista härkäpapusuikaleet öljyssä pannulla rapeiksi ja lisää kypsään pataan. Tarjoa pata perunamuusin kanssa. Viimeistele annokset persiljaöljyllä ja timjamilla.
Juhlava punaviini-härkispata
arvosana5/5
60 min
Punaviinin täyteläistämä yrttinen härkispata viimeistellään persiljaöljyllä ja tarjotaan kuohkean vegaanisen perunamuusin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 kpl | porkkanaa |
| 300 g | lanttua |
| 4 kpl | salottisipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | ruukkua timjamia |
| 500 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 375 ml | vegaanista punaviiniä |
| 1 kpl | kasvisannosfondi (vegaaninen) |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 250 g | (1 pkt) härkäpapusuikaleita |
Persiljaöljy | |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 rkl | sitruunanmehua |
Vegaaninen perunamuusi | |
| 1 kg | perunoita (jauhoinen lajike) |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 15 % |
| 1 - 2 dl | perunoiden keitinvettä |
| 2 rkl | margariinia (maidotonta) |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja paloittele porkkanat ja lanttu. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipulia öljyssä isossa kasarissa muutama minuutti. Lisää juurekset ja valkosipuli. Jatka kuullottamista miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 5 kpl porkkanaa 300 g lanttua 4 kpl salottisipulia 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä - 2
Hienonna timjamista lehdet ja ohuet varret, säästä muutama oksa koristeluun. Lisää timjami, tomaattimurska, viini, fondi ja mausteet kasariin. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua timjamia 500 g (1 prk) tomaattimurskaa 375 ml vegaanista punaviiniä 1 kpl kasvisannosfondi (vegaaninen) 3 kpl laakerinlehteä 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa - 3
Tee persiljaöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki öljyn ainekset. Laita jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni valkosipulinkynsi 1 kpl ruukku lehtipersiljaa 1/2 dl rypsiöljyä 1 1/2 rkl sitruunanmehua - 4
Tee muusi. Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen. Kuumenna kaurasekoite. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kaurasekoite ja keitinvettä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Mausta margariinilla ja suolalla.
Määrä Ainesosa 1 kg perunoita (jauhoinen lajike) 1 - 2 dl perunoiden keitinvettä 2 1/2 dl (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 15 % 2 rkl margariinia (maidotonta) 1/2 tl suolaa - 5
Paista härkäpapusuikaleet öljyssä pannulla rapeiksi ja lisää kypsään pataan. Tarjoa pata perunamuusin kanssa. Viimeistele annokset persiljaöljyllä ja timjamilla.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) härkäpapusuikaleita 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Ravintosisältö
813
Energiaa kcal
3401
Energiaa kj
42,8 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
65,0 g
Hiilihydraatteja
18,0 g
Sokereita
10,8 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
813
Energiaa kcal
3401
Energiaa kj
42,8 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
65,0 g
Hiilihydraatteja
18,0 g
Sokereita
10,8 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























