Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juhlava punaviini-härkispata

Juhlava punaviini-härkispata

timer-iconNoin tunti  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Punaviinin täyteläistämä yrttinen härkispata viimeistellään persiljaöljyllä ja tarjotaan kuohkean vegaanisen perunamuusin kanssa.

Ainekset

5 kpl
väriporkkanaa
300 g
lanttua
4 kpl
salottisipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 kpl
ruukkua timjamia
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
375 ml
(1 plo) vegaanista punaviiniä (Carl Jung)
1 kpl
kasvisannosfondi (vegaaninen)
3 kpl
laakerinlehteä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
250 g
(1 pkt) härkäpapusuikaleita

persiljaöljy

1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 1/2 rkl
sitruunanmehua

perunamuusi

1 kg
perunoita (jauhoinen lajike)
2 1/2 dl
(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 15 %
1 - 2 dl
perunoiden keitinvettä
2 rkl
margariinia (maidotonta)
1/2 tl
suolaa

lisäksi

1 rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele porkkanat ja lanttu. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipulia öljyssä isossa kasarissa muutama minuutti. Lisää juurekset ja valkosipuli. Jatka kuullottamista miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

5 kpl
väriporkkanaa
300 g
lanttua
4 kpl
salottisipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
2

Hienonna timjamista lehdet ja ohuet varret, säästä muutama oksa koristeluun. Lisää timjami, tomaattimurska, viini, fondi ja mausteet kasariin. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 45 minuuttia.

1/2 kpl
ruukkua timjamia
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
375 ml
(1 plo) vegaanista punaviiniä (Carl Jung)
1 kpl
kasvisannosfondi (vegaaninen)
3 kpl
laakerinlehteä
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
3

Tee persiljaöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki öljyn ainekset. Laita jääkaappiin odottamaan.

1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 1/2 rkl
sitruunanmehua
4

Tee muusi. Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen. Kuumenna kaurasekoite. Soseuta perunat säh-kövatkaimella. Sekoita joukkoon kaurasekoite ja keitinvettä niin paljon, että saat peh-meän muusin. Mausta margariinilla ja suolalla.

1 kg
perunoita (jauhoinen lajike)
1 - 2 dl
perunoiden keitinvettä
2 1/2 dl
(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 15 %
2 rkl
margariinia (maidotonta)
1/2 tl
suolaa
5

Paista härkäpapusuikaleet öljyssä pannulla rapeiksi ja lisää kypsään pataan. Tarjoa pata esimerkiksi perunamuusin kanssa. Viimeistele annokset persiljaöljyllä ja timjamilla.

250 g
(1 pkt) härkäpapusuikaleita
1 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2021
Muokattu: 11.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

801

3355

42,8 g

7,0 g

63,3 g

17,3 g

10,0 g

19,5 g

4,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli