Juhlava punaviini-härkispata

arvosana5/5

(9)arviota
4 Annosta

60 min

Punaviinin täyteläistämä yrttinen härkispata viimeistellään persiljaöljyllä ja tarjotaan kuohkean vegaanisen perunamuusin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
5 kplporkkanaa
300 glanttua
4 kplsalottisipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
1/2 kplruukkua timjamia
500 g(1 prk) tomaattimurskaa
375 mlvegaanista punaviiniä
1 kplkasvisannosfondi (vegaaninen)
3 kpllaakerinlehteä
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa
250 g(1 pkt) härkäpapusuikaleita

Persiljaöljy

1 kplpieni valkosipulinkynsi
1 kplruukku lehtipersiljaa
1/2 dlrypsiöljyä
1 1/2 rklsitruunanmehua

Vegaaninen perunamuusi

1 kg perunoita (jauhoinen lajike)
2 1/2 dl(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 15 %
1 - 2 dlperunoiden keitinvettä
2 rklmargariinia (maidotonta)
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele porkkanat ja lanttu. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipulia öljyssä isossa kasarissa muutama minuutti. Lisää juurekset ja valkosipuli. Jatka kuullottamista miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    5 kplporkkanaa
    300 glanttua
    4 kplsalottisipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Hienonna timjamista lehdet ja ohuet varret, säästä muutama oksa koristeluun. Lisää timjami, tomaattimurska, viini, fondi ja mausteet kasariin. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua timjamia
    500 g(1 prk) tomaattimurskaa
    375 mlvegaanista punaviiniä
    1 kplkasvisannosfondi (vegaaninen)
    3 kpllaakerinlehteä
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Tee persiljaöljy. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki öljyn ainekset. Laita jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni valkosipulinkynsi
    1 kplruukku lehtipersiljaa
    1/2 dlrypsiöljyä
    1 1/2 rklsitruunanmehua
  4. 4

    Tee muusi. Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen. Kuumenna kaurasekoite. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kaurasekoite ja keitinvettä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Mausta margariinilla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    1 kg perunoita (jauhoinen lajike)
    1 - 2 dlperunoiden keitinvettä
    2 1/2 dl(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta 15 %
    2 rklmargariinia (maidotonta)
    1/2 tlsuolaa
  5. 5

    Paista härkäpapusuikaleet öljyssä pannulla rapeiksi ja lisää kypsään pataan. Tarjoa pata perunamuusin kanssa. Viimeistele annokset persiljaöljyllä ja timjamilla.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) härkäpapusuikaleita
    1 rklrypsiöljyä paistamiseen

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.11.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä