Liuota hiiva 38−42-asteiseen eli hieman kädenlämpöä lämpimämpään veteen. Lisää sokeri, suola, öljy ja kaurahiutaleet. Sekoita psyllium joukkoon ja anna seoksen turvota 5 minuuttia.
Sekoita jauhoseos pakkauksessaan ennen taikinaan lisäämistä, jotta jauhoseoksen sisältämä perunajauho on tasaisesti kaurajauhon seassa. Sekoita jauhoseos nesteen joukkoon.
Muotoile taikinasta pötkö jauhotetulla työtasolla ja leikkaa se 8 palaan. Pyöritä palat sämpylöiksi ja nosta sämpylät pellille leivinpaperille. Kohota sämpylöitä liinan alla noin puoli tuntia.
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa 15−20 minuuttia. Sämpylät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä nautittuna.
Reseptissä käytetty Kotimaista gluteeniton jauhoseos sisältää täysjyväkauraa ja perunajauhoja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
153
640
3,9 g
0,3 g
25,8 g
1,9 g
2,8 g
2,0 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl kuivahiivaa,
2 tl psylliumia,
kaurahiutaleita (gluteeniton).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli