Gluteenittomat kaurasämpylät
60 min

Nappaa talteen!
Herkullisen kauraisat sämpylät valmistuvat helposti! Näissä gluteenittomissa kaurasämpylöissä on mehevä sisus ja päällä runsaasti kaurahiutaleita.
| 2 1/2 dl | vettä |
| 2 tl | kuivahiivaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 3/4 tl | suolaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 3/4 dl | kaurahiutaleita (gluteeniton) |
| 2 tl | psylliumia |
| 4 dl | kotimaista gluteenitonta jauhoseosta |
| Pinnalle | |
|---|---|
| kaurahiutaleita (gluteeniton) | |
- 1.
Liuota hiiva 38−42-asteiseen eli hieman kädenlämpöä lämpimämpään veteen. Lisää sokeri, suola, öljy ja kaurahiutaleet. Sekoita psyllium joukkoon ja anna seoksen turvota 5 minuuttia.
- 2.
Sekoita jauhoseos pakkauksessaan ennen taikinaan lisäämistä, jotta jauhoseoksen sisältämä perunajauho on tasaisesti kaurajauhon seassa. Sekoita jauhoseos nesteen joukkoon.
- 3.
Muotoile taikinasta pötkö jauhotetulla työtasolla ja leikkaa se 8 palaan. Pyöritä palat sämpylöiksi ja nosta sämpylät pellille leivinpaperille. Kohota sämpylöitä liinan alla noin puoli tuntia.
- 4.
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa 15−20 minuuttia. Sämpylät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä nautittuna.
Gluteenittomat kaurasämpylät
arvosana4/5
60 min
Herkullisen kauraisat sämpylät valmistuvat helposti! Näissä gluteenittomissa kaurasämpylöissä on mehevä sisus ja päällä runsaasti kaurahiutaleita.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | vettä |
| 2 tl | kuivahiivaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 3/4 tl | suolaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 3/4 dl | kaurahiutaleita (gluteeniton) |
| 2 tl | psylliumia |
| 4 dl | kotimaista gluteenitonta jauhoseosta |
Pinnalle | |
| kaurahiutaleita (gluteeniton) | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Liuota hiiva 38−42-asteiseen eli hieman kädenlämpöä lämpimämpään veteen. Lisää sokeri, suola, öljy ja kaurahiutaleet. Sekoita psyllium joukkoon ja anna seoksen turvota 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl vettä 2 tl kuivahiivaa 1 rkl sokeria 3/4 tl suolaa 2 rkl öljyä 3/4 dl kaurahiutaleita (gluteeniton) 2 tl psylliumia - 2
Sekoita jauhoseos pakkauksessaan ennen taikinaan lisäämistä, jotta jauhoseoksen sisältämä perunajauho on tasaisesti kaurajauhon seassa. Sekoita jauhoseos nesteen joukkoon.
Määrä Ainesosa 4 dl kotimaista gluteenitonta jauhoseosta - 3
Muotoile taikinasta pötkö jauhotetulla työtasolla ja leikkaa se 8 palaan. Pyöritä palat sämpylöiksi ja nosta sämpylät pellille leivinpaperille. Kohota sämpylöitä liinan alla noin puoli tuntia.
- 4
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa 15−20 minuuttia. Sämpylät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä nautittuna.
Määrä Ainesosa kaurahiutaleita (gluteeniton)
Reseptissä käytetty Kotimaista gluteeniton jauhoseos sisältää täysjyväkauraa ja perunajauhoja.
Ravintosisältö
153
Energiaa kcal
640
Energiaa kj
3,9 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
153
Energiaa kcal
640
Energiaa kj
3,9 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,8 g
Hiilihydraatteja
1,9 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kuivahiivaa, 2 tl psylliumia, kaurahiutaleita (gluteeniton).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























