Gluteenittomat kaurasämpylät | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteenittomat kaurasämpylät

Gluteenittomat kaurasämpylät

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Herkullisen kauraisat sämpylät valmistuvat helposti ja sopivat FODMAP-ruokavalioon. Näissä gluteenittomissa kaurasämpylöissä on mehevä sisus, rapea rustiikkinen pinta ja päällä runsaasti kaurahiutaleita.

Ainekset

2 1/2 dl
vettä
2 tl
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
3/4 tl
suolaa
1/2 dl
öljyä
3/4 dl
kaurahiutaleita (gluteeniton)
5 - 7 dl
Kotimaista gluteenitonta jauhoseosta*

pinnalle

kaurahiutaleita (gluteeniton)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sekoita hiiva 42-asteiseen eli hieman kädenlämpöä lämpimämpään veteen. Lisää joukkoon sokeri, suola, öljy ja kaurahiutaleet.

2 tl
kuivahiivaa
1 rkl
sokeria
3/4 tl
suolaa
1/2 dl
öljyä
3/4 dl
kaurahiutaleita (gluteeniton)
2

Sekoita jauhoseos pakkauksessaan ennen taikinaan lisäämistä, jotta jauhoseoksen sisältämä perunajauho on tasaisesti kaurajauhon seassa. Sekoita jauhoseosta vähän kerrallaan nesteen joukkoon. Jätä taikina mahdollisimman pehmeäksi, mutta kuitenkin käsin muotoiltavaksi.

5 - 7 dl
Kotimaista gluteenitonta jauhoseosta*
3

Pyörittele taikinasta sämpylöitä ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla noin puoli tuntia.

4

Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle runsaasti kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa 15−20 minuuttia. Sämpylät ovat parhaimmillaan jäähtyneinä ja leivontapäivänä nautittuna.

*Reseptissä käytetty Kotimaista gluteeniton jauhoseos sisältää täysjyväkauraa ja perunajauhoja.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.9.2019
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1046

250

6,4 g

0,5 g

42,4 g

2,1 g

4,5 g

3,1 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl kuivahiivaa,

kaurahiutaleita (gluteeniton).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli