Sekoita hiiva 42-asteiseen eli hieman kädenlämpöä lämpimämpään veteen. Lisää joukkoon sokeri, suola, öljy ja kaurahiutaleet.
Sekoita jauhoseos pakkauksessaan ennen taikinaan lisäämistä, jotta jauhoseoksen sisältämä perunajauho on tasaisesti kaurajauhon seassa. Sekoita jauhoseosta vähän kerrallaan nesteen joukkoon. Jätä taikina mahdollisimman pehmeäksi, mutta kuitenkin käsin muotoiltavaksi.
Pyörittele taikinasta sämpylöitä ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle runsaasti kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa 15−20 minuuttia. Sämpylät ovat parhaimmillaan jäähtyneinä ja leivontapäivänä nautittuna.
*Reseptissä käytetty Kotimaista gluteeniton jauhoseos sisältää täysjyväkauraa ja perunajauhoja.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1046
250
6,4 g
0,5 g
42,4 g
2,1 g
4,5 g
3,1 g
0,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl kuivahiivaa,
kaurahiutaleita (gluteeniton).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli