Gluteenittomat kaurasämpylät

arvosana4/5

(5)arviota
8 Kappaletta

60 min

Herkullisen kauraisat sämpylät valmistuvat helposti! Näissä gluteenittomissa kaurasämpylöissä on mehevä sisus ja päällä runsaasti kaurahiutaleita.

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlvettä
2 tlkuivahiivaa
1 rklsokeria
3/4 tlsuolaa
2 rklöljyä
3/4 dlkaurahiutaleita (gluteeniton)
2 tlpsylliumia
4 dlkotimaista gluteenitonta jauhoseosta

Pinnalle

kaurahiutaleita (gluteeniton)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Liuota hiiva 38−42-asteiseen eli hieman kädenlämpöä lämpimämpään veteen. Lisää sokeri, suola, öljy ja kaurahiutaleet. Sekoita psyllium joukkoon ja anna seoksen turvota 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlvettä
    2 tlkuivahiivaa
    1 rklsokeria
    3/4 tlsuolaa
    2 rklöljyä
    3/4 dlkaurahiutaleita (gluteeniton)
    2 tlpsylliumia
  2. 2

    Sekoita jauhoseos pakkauksessaan ennen taikinaan lisäämistä, jotta jauhoseoksen sisältämä perunajauho on tasaisesti kaurajauhon seassa. Sekoita jauhoseos nesteen joukkoon.

    MääräAinesosa
    4 dlkotimaista gluteenitonta jauhoseosta
  3. 3

    Muotoile taikinasta pötkö jauhotetulla työtasolla ja leikkaa se 8 palaan. Pyöritä palat sämpylöiksi ja nosta sämpylät pellille leivinpaperille. Kohota sämpylöitä liinan alla noin puoli tuntia.

  4. 4

    Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa 15−20 minuuttia. Sämpylät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä nautittuna.

    MääräAinesosa
    kaurahiutaleita (gluteeniton)

Reseptissä käytetty Kotimaista gluteeniton jauhoseos sisältää täysjyväkauraa ja perunajauhoja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kuivahiivaa, 2 tl psylliumia, kaurahiutaleita (gluteeniton).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Elvi Rista
13.9.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä