Paras focaccia

arvosana4/5

(22)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Ilmava focaccia syntyy helpolla yön yli -taktiikalla. Pehmeä italialainen leipä kannattaa valmistaa juurileivonnasta tutulla taittelutekniikalla ja kohottaa hitaasti ja pitkään.

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlvettä
1 1/2 tlkuivahiivaa
2 tlsokeria
2 tlsuolaa
6 dlvehnäjauhoja
1 rkloliiviöljyä

Lisäksi

100 gkirsikkatomaatteja
1 tlsuolahiutaleita
2 rosmariinin oksaa
1/2 dloliiviöljyä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Liota veteen kuivahiiva, lisää sokeri sekä suola ja puolet jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi velliksi. Lisää loput jauhot ja sekoita, mutta älä vaivaa.

    MääräAinesosa
    4 dlvettä
    1 1/2 tlkuivahiivaa
    2 tlsokeria
    2 tlsuolaa
    6 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Kastele kädet vedellä. Taittele taikinaa nostamalla yhdestä reunasta keskelle. Käännä kulhoa 45 astetta ja nosta taas reuna keskelle. Toista tämä yhteensä kahdeksan kertaa ja jätä taikina lepäämään 10 minuutiksi. Toista taittelu ja taikinan lepääminen vielä kaksi kertaa.

  3. 3

    Viimeisen taittelun jälkeen sivele taikina öljyllä, peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin kohoamaan vähintään kahdeksaksi tunniksi.

    MääräAinesosa
    1 rkloliiviöljyä
  4. 4

    Öljyä ohut pinnoitettu uunivuoka (26 cm x 35 cm) hyvin. Siirrä taikina vuokaan ja levitä vuoan reunoille asti. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä kaksi tuntia.

  5. 5

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit ja irrota rosmariinin lehdet varsista. Valuta taikinan päälle reilusti oliiviöljyä. Painele taikinaan kuoppia sormilla. Painele kirsikkatomaatit taikinan pintaan, lisää rosmariininlehdet ja sormisuola.

    MääräAinesosa
    100 gkirsikkatomaatteja
    2 rosmariinin oksaa
    1 tlsuolahiutaleita
    1/2 dloliiviöljyä
  6. 6

    Paista focacciaa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.

Vinkki: 2 tl kuivattua rosmariinia korvaa tuoreen rosmariinin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 dl vettä, 1.5 tl kuivahiivaa, rosmariinin oksaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tuuli Kanerva
Kuvat:
Anton Sinelnikov
15.8.2023
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä