Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paras focaccia

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Ilmava focaccia syntyy helpolla yön yli -taktiikalla. Pehmeä italialainen leipä kannattaa valmistaa juurileivonnasta tutulla taittelutekniikalla ja kohottaa hitaasti ja pitkään.

Ainekset

4 dl
vettä
1 1/2 tl
kuivahiivaa
2 tl
sokeria
2 tl
suolaa
6 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
oliiviöljyä

Lisäksi

100 g
kirsikkatomaatteja
1 tl
suolahiutaleita
2
rosmariinin oksaa
1/2 dl
oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Liota veteen kuivahiiva, lisää sokeri sekä suola ja puolet jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi velliksi. Lisää loput jauhot ja sekoita, mutta älä vaivaa.

4 dl
vettä
1 1/2 tl
kuivahiivaa
2 tl
sokeria
2 tl
suolaa
6 dl
vehnäjauhoja
2

Kastele kädet vedellä. Taittele taikinaa nostamalla yhdestä reunasta keskelle. Käännä kulhoa 45 astetta ja nosta taas reuna keskelle. Toista tämä yhteensä kahdeksan kertaa ja jätä taikina lepäämään 10 minuutiksi. Toista taittelu ja taikinan lepääminen vielä kaksi kertaa.

3

Viimeisen taittelun jälkeen sivele taikina öljyllä, peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin kohoamaan vähintään kahdeksaksi tunniksi.

1 rkl
oliiviöljyä
4

Öljyä ohut pinnoitettu uunivuoka (26 cm x 35 cm) hyvin. Siirrä taikina vuokaan ja levitä vuoan reunoille asti. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä kaksi tuntia.

5

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit ja irrota rosmariinin lehdet varsista. Valuta taikinan päälle reilusti oliiviöljyä. Painele taikinaan kuoppia sormilla. Painele kirsikkatomaatit taikinan pintaan, lisää rosmariininlehdet ja sormisuola.

100 g
kirsikkatomaatteja
2
rosmariinin oksaa
1 tl
suolahiutaleita
1/2 dl
oliiviöljyä
6

Paista focacciaa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna jäähtyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista ja leikkaamista.

Vinkki: 2 tl kuivattua rosmariinia korvaa tuoreen rosmariinin.

Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Tuuli Kanerva
Kuvat:
Anton Sinelnikov
Julkaistu: 15.8.2023
|
Muokattu: 17.8.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

173

724

5,8 g

0,8 g

23,3 g

1,3 g

4,5 g

4,7 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 dl vettä,

1,5 tl kuivahiivaa,

rosmariinin oksaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli