Saariston savuporkkanaleivät

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

”Porkkanalohi” eli porkkala on oiva kasvisvaihtoehto graavilohen sijaan alkupalana. Hauskan säväyksen tuovat perinteisen oranssin porkkanan lisäksi keltaiset ja violetit porkkanat!

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kgväriporkkanoita
2 lvettä
1/2 dlkarkeaa merisuolaa
1 kplsavustuspussi

Marinadi

1 dloliiviöljyä
1/2 dlsitruunamehua
1 tlsuolaa
1 rklsokeria
1 rklhienonnettua tilliä
1/2 tljauhettua mustapippuria

Lisäksi

8 kplviipaletta saaristolaisleipää
150 g(1 rs) kauralevitettä (esim. oatly påmackan)
1 kplpunasipuli
tilliä

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Pese porkkanat huolellisesti. Laita tyhjä pelti uuniin ja kuumenna uuni 250 asteeseen.

    MääräAinesosa
    1 kgväriporkkanoita
  2. 2

    Kuumenna vesi kiehuvaksi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja keitä keltaisia ja oransseja porkkanoita 5–8 minuuttia. Keitä violetit porkkanat erikseen samassa vedessä. Valuta porkkanat.

    MääräAinesosa
    2 lvettä
    1/2 dlkarkeaa merisuolaa
  3. 3

    Laita porkkanat savustuspussiin pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pussi uuniin kuumalle pellille ja savusta 15 minuuttia. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja savusta vielä 15 minuuttia. Ota pussi uunista ja anna jäähtyä 15 minuuttia ennen avaamista.

    MääräAinesosa
    1 kplsavustuspussi
  4. 4

    Suikaloi jäähtyneet porkkanat pitkittäin. Laita vaaleat ja violetit porkkanat eri astioihin. Yhdistä marinadin ainekset ja jaa marinadi porkkanoille. Anna maustua jääkaapissa yön yli.

    MääräAinesosa
    1 rklsokeria
    1 dloliiviöljyä
    1 rklhienonnettua tilliä
    1/2 tljauhettua mustapippuria
    1/2 dlsitruunamehua
    1 tlsuolaa
  5. 5

    Levitä kasvislevitettä leiville. Lisää päälle savuporkkanoita, suikaloitua punasipulia ja tilliä.

    MääräAinesosa
    150 g(1 rs) kauralevitettä (esim. oatly påmackan)
    tilliä
    1 kplpunasipuli
    8 kplviipaletta saaristolaisleipää

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl savustuspussi, 1 tl suolaa, tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
29.11.2018
|
Päivitetty: 10.10.2025

Samankaltaisia reseptejä