Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Liuota kuivahiiva veteen. Lisää siirappi, suola ja hiutaleet. Sekoita gluteenittomat jauhoseokset joukkoon. Taikina jää melko löysäksi.
Peitä kulho kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä noin tunti.
Pane kannellinen pata (2–3 l) uuniin ja säädä uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Kun uuni ja pata ovat kuumat, ota pata uunista ja voitele padan sisäpinta öljyllä. Kaavi löysähkö taikina ensin nuolijalla ”palloksi” kulhon reunalle ja kumoa siitä suoraan kuumaan pataan. Pane kansi päälle ja laita pata uuniin 30 minuutiksi. Ota kansi pois ja anna leivän kypsyä vielä 15 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen. Kumoa valmis leipä ritilän päälle jäähtymään.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1643
6873
11,0 g
1,0 g
336,0 g
49,0 g
16,0 g
37,0 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 dl Vettä,
2 tl Kuivahiivaa,
1,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli