Gluteeniton pataleipä | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteeniton pataleipä

Gluteeniton pataleipä

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Gluteenittomalle pataleivälle riittää tunnin kohotus. Sen jälkeen taikinan voikin kumota suoraan kulhosta kuumaan pataan. Lopputuloksena on pinnalta rapea, sisältä mehevä leipä.

Ainekset

4 dl
Vettä
2 tl
Kuivahiivaa
1 rkl
Siirappia
1 1/2 tl
Suolaa
2 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl
Tattarihiutaleita
3 dl
Tummaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. sunnuntai)
2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Liuota kuivahiiva veteen. Lisää siirappi, suola ja hiutaleet. Sekoita gluteenittomat jauhoseokset joukkoon. Taikina jää melko löysäksi.

4 dl
Vettä
2 tl
Kuivahiivaa
1 rkl
Siirappia
1 1/2 tl
Suolaa
2 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl
Tattarihiutaleita
3 dl
Tummaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. sunnuntai)
2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
2

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä noin tunti.

3

Pane kannellinen pata (2–3 l) uuniin ja säädä uuni lämpiämään 225 asteeseen.

4

Kun uuni ja pata ovat kuumat, ota pata uunista ja voitele padan sisäpinta öljyllä. Kaavi löysähkö taikina ensin nuolijalla ”palloksi” kulhon reunalle ja kumoa siitä suoraan kuumaan pataan. Pane kansi päälle ja laita pata uuniin 30 minuutiksi. Ota kansi pois ja anna leivän kypsyä vielä 15 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen. Kumoa valmis leipä ritilän päälle jäähtymään.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Kaisa Jouhki
Julkaistu: 11.9.2018
Muokattu: 3.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

6873

1643

11,0 g

1,0 g

336,0 g

49,0 g

16,0 g

37,0 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 dl Vettä,

2 tl Kuivahiivaa,

1,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli