Gluteeniton pataleipä - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gluteeniton pataleipä

Gluteeniton pataleipä
Gluteenittomalle pataleivälle riittää tunnin kohotus. Sen jälkeen taikinan voikin kumota suoraan kulhosta kuumaan pataan. Lopputuloksena on pinnalta rapea, sisältä mehevä leipä.
Jaa Somessa

Ainekset

4 dl
Vettä
2 tl
Kuivahiivaa
1 rkl
Siirappia
1 1/2 tl
Suolaa
2 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl
Tattarihiutaleita
3 dl
Tummaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. sunnuntai)
2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta

Näin teet

1

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Liuota kuivahiiva veteen. Lisää siirappi, suola ja hiutaleet. Sekoita gluteenittomat jauhoseokset joukkoon. Taikina jää melko löysäksi.

4 dl
Vettä
2 tl
Kuivahiivaa
1 rkl
Siirappia
1 1/2 tl
Suolaa
2 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl
Tattarihiutaleita
3 dl
Tummaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. sunnuntai)
2 dl
Gluteenitonta jauhoseosta
2

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä noin tunti.

3

Pane kannellinen pata (2–3 l) uuniin ja säädä uuni lämpiämään 225 asteeseen.

4

Kun uuni ja pata ovat kuumat, ota pata uunista ja voitele padan sisäpinta öljyllä. Kaavi löysähkö taikina ensin nuolijalla ”palloksi” kulhon reunalle ja kumoa siitä suoraan kuumaan pataan. Pane kansi päälle ja laita pata uuniin 30 minuutiksi. Ota kansi pois ja anna leivän kypsyä vielä 15 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen. Kumoa valmis leipä ritilän päälle jäähtymään.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Kaisa Jouhki
Julkaistu: 11.9.2018
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja336 g336 g
Proteiinia37 g37 g
Rasvaa11 g11 g
Kuituja16 g16 g
Energiaa kj6873 6873
Energiaa kcal1643 1643

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 4 dl Vettä

  • 2 tl Kuivahiivaa

  • 1,5 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja336 g336 g
Proteiinia37 g37 g
Rasvaa11 g11 g
Kuituja16 g16 g
Energiaa kj6873 6873
Energiaa kcal1643 1643

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 4 dl Vettä

  • 2 tl Kuivahiivaa

  • 1,5 tl Suolaa

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Kaisa Jouhki

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.