Kikhernesalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ruokaisa lounassalaatti syntyy vajaassa vartissa. Sitruunaisen salaatinkastikkeen maustuessa ehdit paloitella kasvikset ja huuhdella kypsät kikherneet.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
230 g(1 prk, á 380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä
4 kpltomaattia
1 kplpunasipuli
50 g(1 rs) rucolaa
1 kplsitruuna
3 rkloliiviöljyä
1 rklsiirappia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin kastike. Pese sitruuna, raasta kuoren keltainen osa kulhoon ja purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää öljy, siirappi, suola ja pippuri. Anna maustua noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    3 rkloliiviöljyä
    1 rklsiirappia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Huuhtele kikherneet siivilässä ja jätä valumaan.

    MääräAinesosa
    230 g(1 prk, á 380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä
  3. 3

    Huuhtele ja pilko tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele rucola. Yhdistä kaikki ainekset salaatiksi ja viimeistele salaatti kastikkeella.

    MääräAinesosa
    4 kpltomaattia
    1 kplpunasipuli
    50 g(1 rs) rucolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä