Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kikhernesalaatti

Kikhernesalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ruokaisa lounassalaatti syntyy vajaassa vartissa. Sitruunaisen salaatinkastikkeen maustuessa ehdit paloitella kasvikset ja huuhdella kypsät kikherneet.

Ainekset

230 g
(1 prk, á 380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä
4 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli
50 g
(1 rs) rucolaa
1 kpl
sitruuna
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
siirappia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee ensin kastike. Pese sitruuna, raasta kuoren keltainen osa kulhoon ja purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää öljy, siirappi, suola ja pippuri. Anna maustua noin 10 minuuttia.

1 kpl
sitruuna
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
siirappia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Huuhtele kikherneet siivilässä ja jätä valumaan.

230 g
(1 prk, á 380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä
3

Huuhtele ja pilko tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele rucola. Yhdistä kaikki ainekset salaatiksi ja viimeistele salaatti kastikkeella.

4 kpl
tomaattia
1 kpl
punasipuli
50 g
(1 rs) rucolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 7.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

332

1392

13,5 g

1,5 g

34,0 g

8,5 g

8,3 g

13,3 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli