Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle ja peitä reunat leivinpaperisuikaleilla.
Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja suikaloi juustohöylällä muutama kuorisuikale koristeeksi. Säilytä suikaleet kylmässä vedessä. Raasta kurpitsa (noin 4 dl raastetta). Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu.
Sekoita kaurajuoma, fariinisokeri, öljy ja etikka kulhossa. Lisää kurpitsaraaste ja sitruunanmehu. Säästä sitruunan kuori täytteeseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää seos taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vatkaa, jotta taikina ei sitkisty. Levitä taikina vuokaan, tasoita ja paista 175- asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
Vaahdota vaniljakastike. Lisää kauralevite ja sitruunankuori. Vatkaa tasaiseksi. Mausta hillo kanelilla.
Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Aseta alin levy vadille. Levitä sille puolet hillosta ja kolmannes vaniljavaahdosta. Tee seuraava kerros samoin. Laita kolmas levy päälle ja levitä sille loppu vaahto. Koristele marjoilla, kukilla ja kurpitsankuorisuikaleilla.
Vinkki: Anna kakun tekeytyä jääkaapissa ennen leikkaamista. Leikkaa kakku terävällä veitsellä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
416
1740
15,2 g
2,5 g
62,1 g
35,3 g
1,6 g
6,0 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sitruunan kuori,
vadelmia,
syötäviä kukkia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli