Kesäkurpitsakakku
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Loppukesän mehevimmässä kakussa maistuvat sitruunan raikkaus ja kesäkurpitsan tuoma mehukkuus. Vegaaninen kakku täytetään vaniljaisella vaahtopilvellä ja omenahillolla. Koristele kakku entistä ihanammaksi tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.
| 200 g | (1 pieni) kesäkurpitsa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 2 dl | kaurajuomaa |
| 3 dl | fariinisokeria |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 2 tl | valkoviinietikkaa |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| TÄYTE | |
|---|---|
| 250 ml | (1 prk) kaurapohjaista vaniljakastiketta |
| 150 g | (1 prk) maustamatonta kauralevitettä |
| 1/2 | sitruunan kuori |
| 1 dl | omenahilloa |
| 1 tl | kanelia |
| LISÄKSI | |
| vadelmia | |
| syötäviä kukkia | |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle ja peitä reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 2.
Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja suikaloi juustohöylällä muutama kuorisuikale koristeeksi. Säilytä suikaleet kylmässä vedessä. Raasta kurpitsa (noin 4 dl raastetta). Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu.
- 3.
Sekoita kaurajuoma, fariinisokeri, öljy ja etikka kulhossa. Lisää kurpitsaraaste ja sitruunanmehu. Säästä sitruunan kuori täytteeseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää seos taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vatkaa, jotta taikina ei sitkisty. Levitä taikina vuokaan, tasoita ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
- 4.
Vaahdota vaniljakastike. Lisää kauralevite ja sitruunankuori. Vatkaa tasaiseksi. Mausta hillo kanelilla.
- 5.
Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Aseta alin levy vadille. Levitä sille puolet hillosta ja kolmannes vaniljavaahdosta. Tee seuraava kerros samoin. Laita kolmas levy päälle ja levitä sille loppu vaahto. Koristele marjoilla, kukilla ja kurpitsankuorisuikaleilla.
Loppukesän mehevimmässä kakussa maistuvat sitruunan raikkaus ja kesäkurpitsan tuoma mehukkuus. Vegaaninen kakku täytetään vaniljaisella vaahtopilvellä ja omenahillolla. Koristele kakku entistä ihanammaksi tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 pieni) kesäkurpitsa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 2 dl | kaurajuomaa |
| 3 dl | fariinisokeria |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 2 tl | valkoviinietikkaa |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
TÄYTE | |
| 250 ml | (1 prk) kaurapohjaista vaniljakastiketta |
| 150 g | (1 prk) maustamatonta kauralevitettä |
| 1/2 | sitruunan kuori |
| 1 dl | omenahilloa |
| 1 tl | kanelia |
LISÄKSI | |
| vadelmia | |
| syötäviä kukkia | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle ja peitä reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 2
Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja suikaloi juustohöylällä muutama kuorisuikale koristeeksi. Säilytä suikaleet kylmässä vedessä. Raasta kurpitsa (noin 4 dl raastetta). Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pieni) kesäkurpitsa 1/2 kpl sitruunaa - 3
Sekoita kaurajuoma, fariinisokeri, öljy ja etikka kulhossa. Lisää kurpitsaraaste ja sitruunanmehu. Säästä sitruunan kuori täytteeseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää seos taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vatkaa, jotta taikina ei sitkisty. Levitä taikina vuokaan, tasoita ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 2 dl kaurajuomaa 3 dl fariinisokeria 1 dl rypsiöljyä 2 tl valkoviinietikkaa 5 dl vehnäjauhoja 1/2 dl perunajauhoja 1 tl ruokasoodaa 1 tl vaniljasokeria - 4
Vaahdota vaniljakastike. Lisää kauralevite ja sitruunankuori. Vatkaa tasaiseksi. Mausta hillo kanelilla.
Määrä Ainesosa 250 ml (1 prk) kaurapohjaista vaniljakastiketta 150 g (1 prk) maustamatonta kauralevitettä 1/2 sitruunan kuori 1 dl omenahilloa 1 tl kanelia - 5
Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Aseta alin levy vadille. Levitä sille puolet hillosta ja kolmannes vaniljavaahdosta. Tee seuraava kerros samoin. Laita kolmas levy päälle ja levitä sille loppu vaahto. Koristele marjoilla, kukilla ja kurpitsankuorisuikaleilla.
Vinkki: Anna kakun tekeytyä jääkaapissa ennen leikkaamista. Leikkaa kakku terävällä veitsellä.
Ravintosisältö
416
Energiaa kcal
1740
Energiaa kj
15,2 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
62,1 g
Hiilihydraatteja
35,3 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
416
Energiaa kcal
1740
Energiaa kj
15,2 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
62,1 g
Hiilihydraatteja
35,3 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunan kuori, vadelmia, syötäviä kukkia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























