Kesäkurpitsakakku

arvosana5/5

(2)arviota
10 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Loppukesän mehevimmässä kakussa maistuvat sitruunan raikkaus ja kesäkurpitsan tuoma mehukkuus. Vegaaninen kakku täytetään vaniljaisella vaahtopilvellä ja omenahillolla. Koristele kakku entistä ihanammaksi tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla.

Ainekset

MääräAinesosa
200 g(1 pieni) kesäkurpitsa
1/2 kplsitruunaa
2 dlkaurajuomaa
3 dlfariinisokeria
1 dlrypsiöljyä
2 tlvalkoviinietikkaa
5 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlruokasoodaa
1 tlvaniljasokeria

TÄYTE

250 ml(1 prk) kaurapohjaista vaniljakastiketta
150 g(1 prk) maustamatonta kauralevitettä
1/2 sitruunan kuori
1 dlomenahilloa
1 tlkanelia

LISÄKSI

vadelmia
syötäviä kukkia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle ja peitä reunat leivinpaperisuikaleilla.

  2. 2

    Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja suikaloi juustohöylällä muutama kuorisuikale koristeeksi. Säilytä suikaleet kylmässä vedessä. Raasta kurpitsa (noin 4 dl raastetta). Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pieni) kesäkurpitsa
    1/2 kplsitruunaa
  3. 3

    Sekoita kaurajuoma, fariinisokeri, öljy ja etikka kulhossa. Lisää kurpitsaraaste ja sitruunanmehu. Säästä sitruunan kuori täytteeseen. Yhdistä kuivat aineet keskenään, lisää seos taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vatkaa, jotta taikina ei sitkisty. Levitä taikina vuokaan, tasoita ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    2 dlkaurajuomaa
    3 dlfariinisokeria
    1 dlrypsiöljyä
    2 tlvalkoviinietikkaa
    5 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlperunajauhoja
    1 tlruokasoodaa
    1 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Vaahdota vaniljakastike. Lisää kauralevite ja sitruunankuori. Vatkaa tasaiseksi. Mausta hillo kanelilla.

    MääräAinesosa
    250 ml(1 prk) kaurapohjaista vaniljakastiketta
    150 g(1 prk) maustamatonta kauralevitettä
    1/2 sitruunan kuori
    1 dlomenahilloa
    1 tlkanelia
  5. 5

    Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Aseta alin levy vadille. Levitä sille puolet hillosta ja kolmannes vaniljavaahdosta. Tee seuraava kerros samoin. Laita kolmas levy päälle ja levitä sille loppu vaahto. Koristele marjoilla, kukilla ja kurpitsankuorisuikaleilla.

Vinkki: Anna kakun tekeytyä jääkaapissa ennen leikkaamista. Leikkaa kakku terävällä veitsellä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sitruunan kuori, vadelmia, syötäviä kukkia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.7.2021
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä