Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Persimon-juustosalaatti

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Makea persimon, täyteläinen juusto ja rapeat pähkinät ovat vastustamattoman yhdistelmä. Kokoa salaatti kranssin muotoon ja laita keskelle kulho sitruuna-hunajakastiketta.

Ainekset

Ainekset

2 kpl
persimonia
300 g
(1 pkt) kypsytettyä goudajuustoa (esim. Keisarinna)
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1 kpl
ruukku villirucolaa

Vinegretti

4 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
hunajaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja viipaloi persimonit. Leikkaa juustosta kolmionmuotoisia viipaleita. Rouhi saksanpähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola, revi suupaloiksi. Asettele salaatit, persimonit ja juustot kranssin muotoon vadille. Ripottele pinnalle rouhitut pähkinät.

2 kpl
persimonia
300 g
(1 pkt) kypsytettyä goudajuustoa (esim. Keisarinna)
100 g
(1 ps) saksanpähkinöitä
100 g
(1 ps) jääsalaattia
1 kpl
ruukku villirucolaa
2

Sekoita vinegretin ainekset keskenään. Kaada vinegretti pieneen tarjoilukulhoon salaatin keskelle. Tarjoa vinegretti salaatin kanssa.

4 rkl
rypsiöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
hunajaa

Vinkki: Goudan tilalle sopii hyvin myös sinihomejuusto.

Miltä maistui?(24 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

456

1909

35,7 g

11,5 g

17,0 g

17,0 g

3,0 g

15,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli