Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tässä ovat joulun uudet leivontahitit! Leivo joulun suosikkimaut tänä vuonna uudella tavalla

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.11.2021
|
Muokattu: 17.11.2021
Tutut joulun maut saavat uusia sävyjä, kun pyöräytät piparia mokkapaloihin ja juustokakkuun. Luumu taas maistuu lusikkaleivissä ja vuoden hauskimmassa pipotäytekakussa. Mutta mihin leivonnaiseen piilottaisit jouluomenat ja kuivatut hedelmät?

Oi, mikä tuoksu! Istuta kakun päälle rosmariinimetsä

Jouluna kakkupohja maustetaan tietysti piparkakkumausteella. Kakun täytteeksi sopii samettinen valkosuklaamousse, mutta sipaise kerrosten väliin myös puolukkahilloa, johon on sekoitettu raikkaita pakastepuolukoita. Tee koristeeksi vielä rosmariinisiirapissa dipatut, sokeroidut rosmariininoksat ja pystytä sokerihuurretut puut somaksi metsäksi kakun päälle. Kanelitangot viimeistelevät joulun tuoksun.

Raikas juustokakku saa jouluna mausteisen piparipohjan

Joulun helpossa juustokakussa maistuvat piparkakku ja puolukka. Rouhi puolukkajuustokakulle keksipohja valmiista piparkakuista ja valuta puolukkasosetta raidoiksi kakun päälle. Kauniit puolukkaraidat riittävät koristeeksi, ellet halua kakkuun lisää pirteitä marjoja. Tarjoa loput joulunpunaisesta puolukkakastikkeesta kakun kastikkeena.

Porkkanakakun joululahja: uusi muoto ja mehevät mausteet

Perinteinen porkkanakakku on sellaisenaan viittä vaille valmis joulupöytään. Kun ripautat kakkutaikinaan mausteeksi piparkakkumaustetta ja koristelet kakun hohtavan valkoisilla koristerakeilla, mehevä klassikkokakku saa uuden talvisen tunnelman. Leivo porkkanakakku laakeana levykakkuna ja tuplaa juustokuorrutteen määrä, niin saat kakkuun komeat hanget.

Luumurahkalla täytetty kermakakku hurmaa talviasussaan

Valmista luumun makuinen täytekakku pyöreäpohjaisessa kulhossa samaan tapaan kuin charlotta, mutta peittele se kermavaahdolla. Sen jälkeen voitkin päästää sisäisen käsityöihmisesi valloilleen: pursota kakun pintaan kermavaahdolla resoria, palmikoita, nyppyjä ja tupsuja. Villapipoksi naamioitu joulucharlotta ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

Mokkapalat juhlivat piparkakulla maustettuina

Mokkapalojen tuttu makupari, suklaa ja kahvi, saa jouluna kolmanneksi mauksi piparkakun. Ripauta siis suklaiseen taikinaan piparimaustetta ja tiputtele suklaakakkutaikinan meheviksi sattumiksi valmista piparkakkutaikinaa – leikkaa taikina vain ensin pieniksi kuutioiksi. Myös joulumokkapalojen kuorrute saa piparisen koristepinnan.

Jouluaamun spesiaali: mausteiset mantelicroissantit

Hurmaava mantelicroissant ihastuttaa myös jouluna. Aattoaamun tai joulupäivän aamiainen kohoaa entistäkin juhlavammaksi, kun paistat aamukahvin seuraksi kostealla mantelitäytteellä mehevöitetyt croissantit, joissa on ripaus piparkakun makua.

Hedelmäkakun herttaiset miniversiot syntyvät murotaikinasta

Korvaa perinteinen hedelmäkakku pienillä suloisilla hedelmäpiirailla, jotka paistuvat kätevästi muffinipellillä. Murotaikinasta ja tiiviistä hedelmätäytteestä leivotut minipiirakat syntyvät alle tunnissa. Keitä mehevä ja mausteinen täyte kuivatuista hedelmistä ja tuoreesta omenasta.

Sesonkihedelmä klementiini mehustaa jouluisen sitrustiramisun

Tirauta tiramisuun klementiiniä ja valitse kekseiksi joulupiparit, niin klassinen italialainen vuokakakku muuntuukin joulukakuksi. Sitrusten makua piparitiramisuun saat myös ripauttamalla mascarponetäytteeseen appelsiinilla maustettua piparkakkumaustetta.

Pyörittele jouluomenat vuokapullan kierteisiin

Leivotko jouluksi pullaa? Vaihda joulun perinteiset rusinapullat tänä vuonna bostonpullan tapaan tehtyyn omenapullaan? Sujauta kanelipullan kierteisiin rapeaa jouluomenaa ja paista uunivuoassa sisaruspullaksi. Viimeistele vuokapulla sitruunanmakuisella sokerikuorrutuksella.

Joulun suosikkimakeinen kierähtää kääretorttuun

Tiesitkö, että Vihreitä kuulia saa myös hillona? Yhdistä rakastetut marmeladimakeiset suklaakääretortun ja vaniljakreemin kanssa vuoden jännittävimmäksi unelmatortuksi. Vihreitä kuulia -päärynävalmisteella täytetty unelmatorttu koristellaan – milläpä muullakaan kuin – Vihreillä kuulilla!

Täytä klassiset lusikkaleivät luumumarmeladilla

Lusikkaleipien tekemisessä on tärkeä paahtaa voita tarpeeksi pitkään ja malttaa mielensä sen jälkeen, kun voin sekaan on kaadettu sokeri. Sitä ei nimittäin saa sekoittaa heti vaan vasta, kun voi on jäähtynyt. Näin taikina saa sille tyypillisen rapean rakenteen. Täytä joululusikkaleivät luumumarmeladilla ja koristele pikeerillä – tai pyörittele perinteiseen tapaan sokerissa.

Maistuisiko täydellinen rusina-pähkinäkakku tai joku muu jouluisista kuivakakuista?