Piparkakkucroissantit

arvosana3/5

(1)arvio
16 Kappaletta

45 min

Jos mantelicroissant on vienyt sydämesi, myös piparkakkumausteiset mantelicroissantit hurmaavat sinut varmasti. Piparkakkucroissantit onnistuvat hienosti eilisistäkin croissanteista samaan tapaan kuin köyhät ritarit eilisestä pullasta.

Ainekset

MääräAinesosa
240 g(1 pkt) croissant-taikinaa (esim. danerolles) tai 6 valmista croissantia
1 1/2 dlmaitoa
30 g(0,5 dl) mantelirouhetta
(piparkakkumuruja)

Täyte

50 gvoita tai margariinia
1 kpliso kananmuna
80 g(1 ps) mantelijauhetta
1 dltomusokeria
3 tlpiparkakkumaustetta
1 tlkanelia
1 rkltomusokeria

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Paista croissantit pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    240 g(1 pkt) croissant-taikinaa (esim. danerolles) tai 6 valmista croissantia
  2. 2

    Tee täyte. Vatkaa pehmeään voihin kaikki täytteen ainekset.

    MääräAinesosa
    50 gvoita tai margariinia
    1 kpliso kananmuna
    80 g(1 ps) mantelijauhetta
    1 dltomusokeria
    3 tlpiparkakkumaustetta
    1 tlkanelia
  3. 3

    Kaada maito syvälle lautaselle. Leikkaa croissanteihin ”tasku”. Kasta croissantit nopeasti maidossa ja laita leivinpaperille uunipellille.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlmaitoa
  4. 4

    Levitä 2/3 täytteestä croissantien sisään. Levitä loppu täyte niiden päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta sekä halutessasi piparimuruja.

    MääräAinesosa
    30 g(0,5 dl) mantelirouhetta
    (piparkakkumuruja)
  5. 5

    Paahda piparkakkucroissanteja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Siivilöi päälle tomusokeria.

    MääräAinesosa
    1 rkltomusokeria

Vinkki: Kokeile mantelirouheen tilalle pähkinärouhetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 240 g (1 pkt) croissant-taikinaa (esim. Danerolles) tai 6 valmista croissantia, (piparkakkumuruja), 3 tl piparkakkumaustetta, 1 tl kanelia, 1 rkl tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
9.11.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä