Piparkakkucroissantit
45 min

Nappaa talteen!
Jos mantelicroissant on vienyt sydämesi, myös piparkakkumausteiset mantelicroissantit hurmaavat sinut varmasti. Piparkakkucroissantit onnistuvat hienosti eilisistäkin croissanteista samaan tapaan kuin köyhät ritarit eilisestä pullasta.
| 240 g | (1 pkt) croissant-taikinaa (esim. danerolles) tai 6 valmista croissantia |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 30 g | (0,5 dl) mantelirouhetta |
| (piparkakkumuruja) | |
| Täyte | |
|---|---|
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1 kpl | iso kananmuna |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 1 dl | tomusokeria |
| 3 tl | piparkakkumaustetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1 rkl | tomusokeria |
- 1.
Paista croissantit pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
- 2.
Tee täyte. Vatkaa pehmeään voihin kaikki täytteen ainekset.
- 3.
Kaada maito syvälle lautaselle. Leikkaa croissanteihin ”tasku”. Kasta croissantit nopeasti maidossa ja laita leivinpaperille uunipellille.
- 4.
Levitä 2/3 täytteestä croissantien sisään. Levitä loppu täyte niiden päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta sekä halutessasi piparimuruja.
- 5.
Paahda piparkakkucroissanteja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Siivilöi päälle tomusokeria.
Jos mantelicroissant on vienyt sydämesi, myös piparkakkumausteiset mantelicroissantit hurmaavat sinut varmasti. Piparkakkucroissantit onnistuvat hienosti eilisistäkin croissanteista samaan tapaan kuin köyhät ritarit eilisestä pullasta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 240 g | (1 pkt) croissant-taikinaa (esim. danerolles) tai 6 valmista croissantia |
| 1 1/2 dl | maitoa |
| 30 g | (0,5 dl) mantelirouhetta |
| (piparkakkumuruja) | |
Täyte | |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1 kpl | iso kananmuna |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 1 dl | tomusokeria |
| 3 tl | piparkakkumaustetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1 rkl | tomusokeria |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Paista croissantit pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 240 g (1 pkt) croissant-taikinaa (esim. danerolles) tai 6 valmista croissantia - 2
Tee täyte. Vatkaa pehmeään voihin kaikki täytteen ainekset.
Määrä Ainesosa 50 g voita tai margariinia 1 kpl iso kananmuna 80 g (1 ps) mantelijauhetta 1 dl tomusokeria 3 tl piparkakkumaustetta 1 tl kanelia - 3
Kaada maito syvälle lautaselle. Leikkaa croissanteihin ”tasku”. Kasta croissantit nopeasti maidossa ja laita leivinpaperille uunipellille.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl maitoa - 4
Levitä 2/3 täytteestä croissantien sisään. Levitä loppu täyte niiden päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta sekä halutessasi piparimuruja.
Määrä Ainesosa 30 g (0,5 dl) mantelirouhetta (piparkakkumuruja) - 5
Paahda piparkakkucroissanteja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Siivilöi päälle tomusokeria.
Määrä Ainesosa 1 rkl tomusokeria
Vinkki: Kokeile mantelirouheen tilalle pähkinärouhetta.
Ravintosisältö
95
Energiaa kcal
396
Energiaa kj
6,6 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,2 g
Hiilihydraatteja
6,2 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
95
Energiaa kcal
396
Energiaa kj
6,6 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,2 g
Hiilihydraatteja
6,2 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
2,4 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 240 g (1 pkt) croissant-taikinaa (esim. Danerolles) tai 6 valmista croissantia, (piparkakkumuruja), 3 tl piparkakkumaustetta, 1 tl kanelia, 1 rkl tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























