Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Piparkakkucroissantit

Piparkakkucroissantit

timer-icon45 min
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Jos mantelicroissant on vienyt sydämesi, myös piparkakkumausteiset mantelicroissantit hurmaavat sinut varmasti. Piparkakkucroissantit onnistuvat hienosti eilisistäkin croissanteista samaan tapaan kuin köyhät ritarit eilisestä pullasta.

Ainekset

240 g
(1 pkt) croissant-taikinaa (esim. Danerolles) tai 6 valmista croissantia
1 1/2 dl
maitoa
30 g
(0,5 dl) manteli- tai pähkinärouhetta
(piparkakkumuruja)

täyte

75 g
voita tai margariinia
1 kpl
iso kananmuna
100 g
(1,5 dl) mantelijauhetta
1 1/2 dl
tomusokeria
3 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
kanelia
1 rkl
tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paista croissantit pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.

240 g
(1 pkt) croissant-taikinaa (esim. Danerolles) tai 6 valmista croissantia
2

Anna rasvan lämmetä huoneenlämpöiseksi. Tee sitten täyte. Vatkaa kananmunan rakenne rikki. Yhdistä kaikki täytteen ainekset.

75 g
voita tai margariinia
1 kpl
iso kananmuna
100 g
(1,5 dl) mantelijauhetta
1 1/2 dl
tomusokeria
3 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
kanelia
3

Kaada maito syvälle lautaselle. Leikkaa croissanteihin ”tasku”. Kasta croissantit nopeasti maidossa ja laita leivinpaperille uunipellille.

1 1/2 dl
maitoa
4

Levitä 2/3 täytteestä croissantien sisään. Levitä loppu täyte niiden päälle. Ripottele pinnalle manteli- tai pähkinärouhetta sekä halutessasi piparimuruja.

30 g
(0,5 dl) manteli- tai pähkinärouhetta
(piparkakkumuruja)
5

Paahda piparkakkucroissanteja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Siivilöi päälle tomusokeria.

1 rkl
tomusokeria
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 9.11.2021
Muokattu: 9.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

124

520

8,4 g

3,0 g

9,0 g

9,0 g

1,1 g

2,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

240 g (1 pkt) croissant-taikinaa (esim, Danerolles) tai 6 valmista croissantia,

(piparkakkumuruja),

3 tl piparkakkumaustetta,

1 tl kanelia,

1 rkl tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli