Sulata murotaikina hieman kohmeiseksi. Voitele muffinivuoan kolot voilla tai margariinilla.
Pese ja kuori omena, leikkaa se pienen pieniksi kuutioiksi. Pese mandariinit, raasta 1 rkl mandariininkuorta ja purista ½ dl mehua. Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä seosta kannen alla noin 5 minuuttia. Jäähdytä täyte.
Kauli murotaikina noin 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinalevystä pyöreällä muotilla 12 kiekkoa piirakoiden pohjiksi. Laita ne muffinssivuoan koloihin. Jaa täyte pohjien päälle ja painele se tiiviiksi. Ota lopusta taikinasta tähtimuotilla 12 kuviota. Laita ne täytteen päälle.
Paista piiraita 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Koristele jäähtyneet piiraat halutessasi tomusokerilla.
Vinkki! Voit käyttää piiraisiin myös muita pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Kokeile esimerkiksi viikunaa tai aprikoosia. Omenan voit korvata päärynällä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
88
366
4,2 g
0,3 g
9,7 g
9,7 g
2,5 g
1,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (1 pkt) murotaikinaa (pakaste),
50 g (0,5 rs) sokeroituja appelsiinikuoripaloja,
2 tl piparkakkumaustetta,
voita tai margariinia vuokien voiteluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli