Englantilaiset hedelmäpiiraat
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pienen pieni piirakka kätkee sisäänsä englantilaisen hedelmäkakun ainekset: kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, mehevää omenaa ja jouluisia mausteita.
| 400 g | (1 pkt) murotaikinaa (pakaste) |
| Täyte | |
|---|---|
| 250 g | (2 keskikokoista) omenaa |
| 2 - 3 kpl | mandariinia |
| 1 dl | rusinoita |
| 1 dl | kuivattuja karpaloita |
| 80 g | (1 ps) hasselpähkinärouhetta |
| 50 g | (0,5 rs) sokeroituja appelsiinikuoripaloja |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 2 tl | piparkakkumaustetta |
| Lisäksi | |
| voita tai margariinia vuokien voiteluun | |
- 1.
Sulata murotaikina hieman kohmeiseksi. Voitele muffinivuoan kolot voilla tai margariinilla.
- 2.
Pese ja kuori omena, leikkaa se pienen pieniksi kuutioiksi. Pese mandariinit, raasta 1 rkl mandariininkuorta ja purista ½ dl mehua. Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä seosta kannen alla noin 5 minuuttia. Jäähdytä täyte.
- 3.
Kauli murotaikina noin 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinalevystä pyöreällä muotilla 12 kiekkoa piirakoiden pohjiksi. Laita ne muffinssivuoan koloihin. Jaa täyte pohjien päälle ja painele se tiiviiksi. Ota lopusta taikinasta tähtimuotilla 12 kuviota. Laita ne täytteen päälle.
- 4.
Paista piiraita 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Koristele jäähtyneet piiraat halutessasi tomusokerilla.
Englantilaiset hedelmäpiiraat
arvosana5/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Pienen pieni piirakka kätkee sisäänsä englantilaisen hedelmäkakun ainekset: kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, mehevää omenaa ja jouluisia mausteita.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) murotaikinaa (pakaste) |
Täyte | |
| 250 g | (2 keskikokoista) omenaa |
| 2 - 3 kpl | mandariinia |
| 1 dl | rusinoita |
| 1 dl | kuivattuja karpaloita |
| 80 g | (1 ps) hasselpähkinärouhetta |
| 50 g | (0,5 rs) sokeroituja appelsiinikuoripaloja |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 2 tl | piparkakkumaustetta |
Lisäksi | |
| voita tai margariinia vuokien voiteluun | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata murotaikina hieman kohmeiseksi. Voitele muffinivuoan kolot voilla tai margariinilla.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) murotaikinaa (pakaste) voita tai margariinia vuokien voiteluun - 2
Pese ja kuori omena, leikkaa se pienen pieniksi kuutioiksi. Pese mandariinit, raasta 1 rkl mandariininkuorta ja purista ½ dl mehua. Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä seosta kannen alla noin 5 minuuttia. Jäähdytä täyte.
Määrä Ainesosa 250 g (2 keskikokoista) omenaa 2 - 3 kpl mandariinia 1 dl rusinoita 1 dl kuivattuja karpaloita 80 g (1 ps) hasselpähkinärouhetta 50 g (0,5 rs) sokeroituja appelsiinikuoripaloja 1/2 dl fariinisokeria 2 tl piparkakkumaustetta - 3
Kauli murotaikina noin 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinalevystä pyöreällä muotilla 12 kiekkoa piirakoiden pohjiksi. Laita ne muffinssivuoan koloihin. Jaa täyte pohjien päälle ja painele se tiiviiksi. Ota lopusta taikinasta tähtimuotilla 12 kuviota. Laita ne täytteen päälle.
- 4
Paista piiraita 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Koristele jäähtyneet piiraat halutessasi tomusokerilla.
Vinkki! Voit käyttää piiraisiin myös muita pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Kokeile esimerkiksi viikunaa tai aprikoosia. Omenan voit korvata päärynällä.
Ravintosisältö
90
Energiaa kcal
377
Energiaa kj
4,3 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,9 g
Hiilihydraatteja
9,9 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
90
Energiaa kcal
377
Energiaa kj
4,3 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,9 g
Hiilihydraatteja
9,9 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
1,4 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) murotaikinaa (pakaste), 50 g (0,5 rs) sokeroituja appelsiinikuoripaloja, 2 tl piparkakkumaustetta, voita tai margariinia vuokien voiteluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























