Vihreä kuula -unelmatorttu

arvosana3/5

(34)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Helpon ja nopean unelmatortun täytteenä on valmista kreemiä ja Vihreiden kuulien makuista hilloa. Jouluinen kääretorttu säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 dlsokeria
1 dlperunajauhoja
1/2 dltummaa kaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

Lisäksi

sokeria

Täyte

200 g(1 prk) vaniljakreemiä
280 g(1 prk) päärynävalmistetta (vihreitä kuulia)

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille. Paista 200-asteissa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dlperunajauhoja
    1/2 dltummaa kaakaojauhetta
    1 tlleivinjauhetta
    1 dlsokeria
    4 kplkananmunaa
  2. 2

    Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa kuuma kääretorttulevy sen päälle. Anna hetki jäähtyä ja irrota päällimmäinen leivinpaperi torttulevystä varovasti vetäen ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    sokeria
  3. 3

    Notkista päärynävalmiste haarukalla ja levitä se torttulevylle. Levitä päälle kreemi. Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Kääri leivinpaperi kääretortun ympärille, jätä saumakohta alaspäin. Anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Säilytä torttu jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) vaniljakreemiä
    280 g(1 prk) päärynävalmistetta (vihreitä kuulia)

Vinkki: Koristele torttu halutessasi purkillisella kreemiä sekä Vihreät kuulat -marmeladimakeisilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Anna Huovinen
9.11.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä