Jouluinen tiramisu
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokoa joulumisu piparkakuista. Mausta täyteläinen mascarponevaahto piparkakkumausteella ja mehukkailla klementiinipaloilla. Kaakaohunnutus ja piparit viimeistelevät joulun herkullisimman vuokakakun.
| 250 g | (32 kpl) paksuja piparkakkuja (kotimaista) |
| Täyte | |
|---|---|
| 3 kpl | klementiiniä |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 500 g | (2 prk) mascarponejuustoa |
| 1 1/2 tl | piparkakkumaustetta |
| Kostutus | |
| 1 kpl | klementiini |
| 1 dl | vahvaa, kylmää kahvia |
| Koristeluun | |
| tummaa kaakaojauhetta | |
| piparkakkuja | |
| tomusokeria | |
- 1.
Valmista täyte. Huuhtele klementiinit ja leikkaa kuoret pois terävällä veitsellä. Erottele lohkot ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita mascarpone ja mauste vaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot ja klementiinit nuolijalla varovasti nostellen.
- 2.
Purista kostutukseen varatun klementiinin mehu. Kaada kahvi ja mehu syvälle lautaselle. Kasta piparkakut yksi kerrallaan kahviseokseen. Asettele puolet pipareista vierekkäin vuokaan (n. 20 x 20 cm tai 3 l). Levitä puolet täytteestä piparien päälle. Asettele toinen piparikerros ja levitä loppu täyte.
- 3.
Peitä vuoka ja anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siivilöi kaakaojauhetta pinnalle juuri ennen tarjoamista. Koristele tomusokeroiduilla piparkakuilla.
Jouluinen tiramisu
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Kokoa joulumisu piparkakuista. Mausta täyteläinen mascarponevaahto piparkakkumausteella ja mehukkailla klementiinipaloilla. Kaakaohunnutus ja piparit viimeistelevät joulun herkullisimman vuokakakun.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (32 kpl) paksuja piparkakkuja (kotimaista) |
Täyte | |
| 3 kpl | klementiiniä |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 500 g | (2 prk) mascarponejuustoa |
| 1 1/2 tl | piparkakkumaustetta |
Kostutus | |
| 1 kpl | klementiini |
| 1 dl | vahvaa, kylmää kahvia |
Koristeluun | |
| tummaa kaakaojauhetta | |
| piparkakkuja | |
| tomusokeria | |
Valmistus
- 1
Valmista täyte. Huuhtele klementiinit ja leikkaa kuoret pois terävällä veitsellä. Erottele lohkot ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita mascarpone ja mauste vaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot ja klementiinit nuolijalla varovasti nostellen.
Määrä Ainesosa 3 kpl klementiiniä 4 kpl kananmunaa 1 dl sokeria 500 g (2 prk) mascarponejuustoa 1 1/2 tl piparkakkumaustetta - 2
Purista kostutukseen varatun klementiinin mehu. Kaada kahvi ja mehu syvälle lautaselle. Kasta piparkakut yksi kerrallaan kahviseokseen. Asettele puolet pipareista vierekkäin vuokaan (n. 20 x 20 cm tai 3 l). Levitä puolet täytteestä piparien päälle. Asettele toinen piparikerros ja levitä loppu täyte.
Määrä Ainesosa 1 kpl klementiini 1 dl vahvaa, kylmää kahvia 250 g (32 kpl) paksuja piparkakkuja (kotimaista) - 3
Peitä vuoka ja anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siivilöi kaakaojauhetta pinnalle juuri ennen tarjoamista. Koristele tomusokeroiduilla piparkakuilla.
Määrä Ainesosa tummaa kaakaojauhetta tomusokeria piparkakkuja
Ravintosisältö
351
Energiaa kcal
1467
Energiaa kj
24,7 g
Rasvaa
13,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
10,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
351
Energiaa kcal
1467
Energiaa kj
24,7 g
Rasvaa
13,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
10,2 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: tummaa kaakaojauhetta, piparkakkuja, tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























