Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jouluinen tiramisu

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Kokoa joulumisu piparkakuista. Mausta täyteläinen mascarponevaahto appelsiinisella piparkakkumausteella ja mehukkailla klementiinipaloilla. Kaakaohunnutus ja piparit viimeistelevät joulun herkullisimman vuokakakun.

Ainekset

250 g
(32 kpl) paksuja piparkakkuja (Kotimaista)

Täyte

3 kpl
klementiiniä
4 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
500 g
(2 prk) mascarponejuustoa
1 1/2 tl
appelsiinilla maustettua piparkakkumaustetta (Santa Maria)

Kostutus

1 kpl
klementiini
1 dl
vahvaa, kylmää kahvia

Koristeluun

tummaa kaakaojauhetta
piparkakkuja
tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista täyte. Huuhtele klementiinit ja leikkaa kuoret pois terävällä veitsellä. Erottele lohkot ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Sekoita tuorejuusto ja mauste vaahtoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot ja klementiinit nuolijalla varovasti nostellen.

3 kpl
klementiiniä
4 kpl
kananmunaa
1 dl
sokeria
500 g
(2 prk) mascarponejuustoa
1 1/2 tl
appelsiinilla maustettua piparkakkumaustetta (Santa Maria)
2

Purista kostutukseen varatun klementiinin mehu. Kaada kahvi ja mehu syvälle lautaselle. Kasta piparkakut yksi kerrallaan kahviseokseen. Asettele puolet pipareista vierekkäin vuokaan (n. 20 x 20 cm tai 3 l). Levitä puolet täytteestä piparien päälle. Asettele toinen piparikerros ja levitä loppu täyte.

1 kpl
klementiini
1 dl
vahvaa, kylmää kahvia
250 g
(32 kpl) paksuja piparkakkuja (Kotimaista)
3

Peitä vuoka ja anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siivilöi kaakaojauhetta pinnalle juuri ennen tarjoamista. Koristele tomusokeroiduilla piparkakuilla.

tummaa kaakaojauhetta
tomusokeria
piparkakkuja
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.10.2021
|
Muokattu: 13.12.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

351

1467

24,7 g

13,7 g

21,8 g

15,0 g

1,0 g

10,2 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

tummaa kaakaojauhetta ,

piparkakkuja,

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli