Jouluomena-vuokapulla

arvosana5/5

(4)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Joulun herkullisin täytepulla syntyy makean kanelisesta täytteestä ja rapsakasta omenasta. Kruunaa vuokapullat raikkaalla tuorejuustokuorrutuksella.

Ainekset

MääräAinesosa

Pullataikina

2 1/2 dlmaitoa
25 g(½ pkt) tuorehiivaa
1/2 kplkananmunaa
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/2 rklkardemummaa
6 - 7 dlvehnäjauhoja
75 gleivontamargariinia tai voita

Täyte

400 g(2 kpl) omenaa (esim. santana)
75 gleivontamargariinia tai voita
1 dlfariinisokeria
2 rklkanelia

Kuorrutus

200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 - 3/4 dltomusokeria
1 rklsitruunamehua

Lisäksi

1/2 kplkananmunaa pullien voiteluun
1 rklleivontamargariinia tai voita vuoan voiteluun
(½ dl pekaanipähkinöitä tai hasselpähkinöitä koristeluun)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Riko kananmuna lasiin ja sekoita tasaiseksi. Lisää puolet munasta taikinaan, säästä loput voiteluun. Lisää taikinaan sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    25 g(½ pkt) tuorehiivaa
    2 1/2 dlmaitoa
    1/2 kplkananmunaa
    1 dlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/2 rklkardemummaa
    6 - 7 dlvehnäjauhoja
    75 gleivontamargariinia tai voita
  2. 2

    Pese, kuori ja kuutioi omenat. Sekoita huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja kaneli kulhossa.

    MääräAinesosa
    400 g(2 kpl) omenaa (esim. santana)
    75 gleivontamargariinia tai voita
    1 dlfariinisokeria
    2 rklkanelia
  3. 3

    Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla suorakulmion malliseksi levyksi (noin 35 x 40 cm). Levitä kanelitäyte levylle. Ripottele omenat päälle. Jätä levyn alareunasta muutama sentti täyttämättä. Kääri napakaksi rullaksi ja leikkaa 12 osaan.

  4. 4

    Aseta palat tasaisin välein voideltuun vuokaan (25 x 35 cm) leikkauspinta ylöspäin, jätä kohoamisvaraa. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele pinta munalla ja paista 175-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia tai kunnes pulla on kypsää.

    MääräAinesosa
    1 rklleivontamargariinia tai voita vuoan voiteluun
    1/2 kplkananmunaa pullien voiteluun
  5. 5

    Sekoita kuorrutuksen ainekset. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneiden pullien pinnalle. Halutessasi koristele rouhituilla pähkinöillä.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1/2 - 3/4 dltomusokeria
    1 rklsitruunamehua
    (½ dl pekaanipähkinöitä tai hasselpähkinöitä koristeluun)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 rkl kardemummaa , 2 rkl kanelia, (½ dl pekaanipähkinöitä tai hasselpähkinöitä koristeluun).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.11.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä