Pipari-juustokakku

arvosana3/5

(31)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Leivo joululahjavalvojaisiin glögin seuraksi piparipohjainen valkosuklaa-juustokakku. Koristele kakku puolukkaraidoilla ja kotimaisilla pakastemarjoilla. Ihanan talvisen marjakakun kausi jatkuu joulun jälkeenkin, kun vaihdat piparkakut kekseiksi.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

200 gpipareita
75 gvoita tai margariinia

Täyte

200 g(1 ps) pakastepuolukoita
1 1/2 dlsokeria
200 gvalkosuklaata
2 dl(1 prk) kuohukermaa
400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dlsokeria
2 tlpiparkakkumaustetta

Lisäksi

100 - 200 gkotimaisia pakastemarjoja

Valmistus

  1. 1

    Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20–22 cm) pohjalle. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä ne leivinpaperisuikaleella.

  2. 2

    Murskaa piparit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    200 gpipareita
    75 gvoita tai margariinia
  3. 3

    Mittaa jäiset puolukat ja sokeri pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes sokeri sulaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Soseuta sauvasekoittimella. Painele seos tiheän siivilän läpi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) pakastepuolukoita
    1 1/2 dlsokeria
  4. 4

    Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa tuorejuusto, sokeri, piparimauste sekä suklaasula kermavaahtoon. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.

    MääräAinesosa
    200 gvalkosuklaata
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1/2 dlsokeria
    2 tlpiparkakkumaustetta
  5. 5

    Kaada osa puolukkasoseesta kakun päälle raidoiksi. Säästä loppu sose tarjoilua varten. Säilytä se jääkaapissa.

  6. 6

    Laita vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele kotimaisilla pakastemarjoilla. Tarjoa kakku lopun puolukkasoseen kanssa.

    MääräAinesosa
    100 - 200 gkotimaisia pakastemarjoja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.11.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä