Pipari-juustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo joululahjavalvojaisiin glögin seuraksi piparipohjainen valkosuklaa-juustokakku. Koristele kakku puolukkaraidoilla ja kotimaisilla pakastemarjoilla. Ihanan talvisen marjakakun kausi jatkuu joulun jälkeenkin, kun vaihdat piparkakut kekseiksi.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | pipareita |
| 75 g | voita tai margariinia |
| Täyte | |
| 200 g | (1 ps) pakastepuolukoita |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 200 g | valkosuklaata |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | piparkakkumaustetta |
| Lisäksi | |
| 100 - 200 g | kotimaisia pakastemarjoja |
- 1.
Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20–22 cm) pohjalle. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä ne leivinpaperisuikaleella.
- 2.
Murskaa piparit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
- 3.
Mittaa jäiset puolukat ja sokeri pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes sokeri sulaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Soseuta sauvasekoittimella. Painele seos tiheän siivilän läpi.
- 4.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa tuorejuusto, sokeri, piparimauste sekä suklaasula kermavaahtoon. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.
- 5.
Kaada osa puolukkasoseesta kakun päälle raidoiksi. Säästä loppu sose tarjoilua varten. Säilytä se jääkaapissa.
- 6.
Laita vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele kotimaisilla pakastemarjoilla. Tarjoa kakku lopun puolukkasoseen kanssa.
Leivo joululahjavalvojaisiin glögin seuraksi piparipohjainen valkosuklaa-juustokakku. Koristele kakku puolukkaraidoilla ja kotimaisilla pakastemarjoilla. Ihanan talvisen marjakakun kausi jatkuu joulun jälkeenkin, kun vaihdat piparkakut kekseiksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | pipareita |
| 75 g | voita tai margariinia |
Täyte | |
| 200 g | (1 ps) pakastepuolukoita |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 200 g | valkosuklaata |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | piparkakkumaustetta |
Lisäksi | |
| 100 - 200 g | kotimaisia pakastemarjoja |
Valmistus
- 1
Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20–22 cm) pohjalle. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä ne leivinpaperisuikaleella.
- 2
Murskaa piparit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 200 g pipareita 75 g voita tai margariinia - 3
Mittaa jäiset puolukat ja sokeri pieneen kattilaan. Lämmitä, kunnes sokeri sulaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Soseuta sauvasekoittimella. Painele seos tiheän siivilän läpi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) pakastepuolukoita 1 1/2 dl sokeria - 4
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja vatkaa tuorejuusto, sokeri, piparimauste sekä suklaasula kermavaahtoon. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.
Määrä Ainesosa 200 g valkosuklaata 2 dl (1 prk) kuohukermaa 400 g (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa 1/2 dl sokeria 2 tl piparkakkumaustetta - 5
Kaada osa puolukkasoseesta kakun päälle raidoiksi. Säästä loppu sose tarjoilua varten. Säilytä se jääkaapissa.
- 6
Laita vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle. Koristele kotimaisilla pakastemarjoilla. Tarjoa kakku lopun puolukkasoseen kanssa.
Määrä Ainesosa 100 - 200 g kotimaisia pakastemarjoja
Ravintosisältö
433
Energiaa kcal
1811
Energiaa kj
28,6 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,4 g
Hiilihydraatteja
30,2 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
433
Energiaa kcal
1811
Energiaa kj
28,6 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,4 g
Hiilihydraatteja
30,2 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
6,7 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl piparkakkumaustetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























