Jouluinen porkkanalevykakku
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee perinteinen porkkanakakku levykakkuna ja ripauta mausteeksi joulun makuja. Piparkakkumausteella maustettu porkkanalevykakku on täydellinen herkku glögin seuraan tai vaikka tapaninpäivän kahville.
| 250 g | (3-4) porkkanaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kanelia |
| 2 tl | piparkakkumaustetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| Kuorrute | |
|---|---|
| 50 g | voita tai margariinia |
| 100 g | (0,5 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3 dl | tomusokeria |
| Lisäksi | |
| koristerakeita tai pähkinärouhetta | |
- 1.
Laita leivinpaperi uunivuokaan (noin 20 x 26 cm). Pese, kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja rypsiöljy varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
- 2.
Kypsennä kakkua 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 3.
Mittaa pehmeä rasva ja tuorejuusto kulhoon. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle.
- 4.
Koristele koristerakeilla tai pähkinärouheella. Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa 3–4 päivää.
Tee perinteinen porkkanakakku levykakkuna ja ripauta mausteeksi joulun makuja. Piparkakkumausteella maustettu porkkanalevykakku on täydellinen herkku glögin seuraan tai vaikka tapaninpäivän kahville.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (3-4) porkkanaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | fariinisokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | kanelia |
| 2 tl | piparkakkumaustetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
Kuorrute | |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 100 g | (0,5 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3 dl | tomusokeria |
Lisäksi | |
| koristerakeita tai pähkinärouhetta | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Laita leivinpaperi uunivuokaan (noin 20 x 26 cm). Pese, kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja rypsiöljy varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Määrä Ainesosa 250 g (3-4) porkkanaa 2 kpl kananmunaa 1 1/2 dl fariinisokeria 2 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 tl kanelia 2 tl piparkakkumaustetta 2 tl vaniljasokeria 1/2 tl jauhettua kardemummaa 1 dl rypsiöljyä - 2
Kypsennä kakkua 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 3
Mittaa pehmeä rasva ja tuorejuusto kulhoon. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle.
Määrä Ainesosa 50 g voita tai margariinia 100 g (0,5 rs) maustamatonta tuorejuustoa 3 dl tomusokeria - 4
Koristele koristerakeilla tai pähkinärouheella. Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa 3–4 päivää.
Määrä Ainesosa koristerakeita tai pähkinärouhetta
Vinkki: Jos haluat kakkuun paksumman juustokuorrutuksen, tuplaa kuorrutteen määrä.
Vinkki: Kokeile tuorejuuston tilalle maustamatonta sulatejuustoa.
Ravintosisältö
311
Energiaa kcal
1299
Energiaa kj
14,2 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,6 g
Hiilihydraatteja
33,3 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,7 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
311
Energiaa kcal
1299
Energiaa kj
14,2 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,6 g
Hiilihydraatteja
33,3 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,7 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kanelia, 2 tl piparkakkumaustetta, 2 tl vaniljasokeria, 0.5 tl jauhettua kardemummaa, koristerakeita tai pähkinärouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























