Laita leivinpaperi uunivuokaan (noin 20 x 26 cm). Pese, kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja rypsiöljy varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Kypsennä kakkua 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Mittaa pehmeä rasva ja tuorejuusto kulhoon. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle.
Koristele koristerakeilla tai pähkinärouheella. Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa 3–4 päivää.
Vinkki: Jos haluat kakkuun paksumman juustokuorrutuksen, tuplaa kuorrutteen määrä.
Vinkki: Kokeile tuorejuuston tilalle maustamatonta sulatejuustoa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
311
1299
14,2 g
3,5 g
41,6 g
33,3 g
0,9 g
3,7 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl kanelia,
2 tl piparkakkumaustetta,
2 tl vaniljasokeria,
0,5 tl jauhettua kardemummaa,
koristerakeita tai pähkinärouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli