Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Porkkanalevykakku

Jouluinen porkkanalevykakku

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Tee perinteinen porkkanakakku supersuosittuna levykakkuna ja ripauta mausteeksi joulun makuja. Piparkakkumausteella maustettu porkkanalevykakku on täydellinen herkku glögin seuraan tai vaikka tapaninpäivän kahville.

Ainekset

250 g
(3-4) porkkanaa
2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
fariinisokeria
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
2 tl
piparkakkumaustetta
2 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
jauhettua kardemummaa
1 dl
rypsiöljyä

täyte

50 g
voita tai margariinia
100 g
(0,5 rs) pehmeää maustamatonta sulate- tai tuorejuustoa
3 dl
tomusokeria

lisäksi

koristerakeita tai pähkinärouhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita leivinpaperi uunivuokaan (noin 20 x 26 cm). Pese, kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja rypsiöljy varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

250 g
(3-4) porkkanaa
2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
fariinisokeria
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
2 tl
piparkakkumaustetta
2 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
jauhettua kardemummaa
1 dl
rypsiöljyä
2

Kypsennä kakkua 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa, kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

3

Mittaa rasva ja sulatejuusto kulhoon. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle.

50 g
voita tai margariinia
100 g
(0,5 rs) pehmeää maustamatonta sulate- tai tuorejuustoa
3 dl
tomusokeria
4

Koristele koristerakeilla. Voit koristella kakun myös pähkinärouheella. Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa 3–4 päivää.

koristerakeita tai pähkinärouhetta

Vinkki! Jos haluat kakkuun paksumman juustokuorrutuksen, tuplaa kuorrutteen määrä.

Miltä maistui?
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 9.11.2021
Muokattu: 10.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

311

1299

14,2 g

3,5 g

41,6 g

33,3 g

0,9 g

3,7 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl kanelia,

2 tl piparkakkumaustetta,

2 tl vaniljasokeria,

0,5 tl jauhettua kardemummaa,

koristerakeita tai pähkinärouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli