Pese perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Levitä perunat ja sipulit pellille leivinpaperin päälle. Mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Poista parsoista puumainen kanta ja pilko muutaman sentin paloiksi. Lisää parsat perunoiden päälle pellille ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon kaprikset liemineen ja sitruunanmehu.
Viimeistele salaatti halkaistuilla minitomaateilla, paahdetuilla pinjansiemenillä ja salaattijuustokuutioilla.
Paista makkarat pannulla tilkassa öljyä tai grillissä keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoa makkarat salaatin kanssa tai pilko salaatin joukkoon.
Vinkki: Paahda perunat ja parsat edellisenä päivänä. Viimeistele salaatti tarjoilupäivänä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
567
2373
33,8 g
4,5 g
33,5 g
7,0 g
8,0 g
26,0 g
3,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli