Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tonnikalapasta

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Täyteläinen tonnikalapasta on lapsiperheiden suosikkiruoka. Superhelppo tillillä ja tomaattisoseella maustettu arkiruoka valmistuu vartissa.

Ainekset

500 g
(1 ps) pastaa
300 g
(2 prk, á 200/150 g) tonnikalapaloja öljyssä
1/2 kpl
purjoa
1 kpl
Punainen paprika
1 rkl
rypsiöljyä
300 g
(2 prk, à 150 g) ranskankermaa
2 rkl
Tomaattisosetta
1 dl
Vettä
1/2 tl
suolaa
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~12
33
/yht. 9 tuotetta
(hinta Prismassa 28.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike pastan kypsyessä.

500 g
(1 ps) pastaa
2

Valuta tonnikalat. Pese purjo ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Hienonna paprika. Kuullota purjoa ja paprikaa hetken aikaa öljyssä kattilassa.

300 g
(2 prk, á 200/150 g) tonnikalapaloja öljyssä
1/2 kpl
purjoa
1 kpl
Punainen paprika
1 rkl
rypsiöljyä
3

Lisää ranskankerma, tomaattisose ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää kastikkeeseen tonnikalapalat ja hienonnettu tilli. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa kypsän pastan kanssa.

300 g
(2 prk, à 150 g) ranskankermaa
1 dl
Vettä
300 g
(2 prk, á 200/150 g) tonnikalapaloja öljyssä
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
Miltä maistui?(21 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 5.1.2005
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

534

2237

21,8 g

10,7 g

58,2 g

3,3 g

3,5 g

23,3 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli