Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Janssonin perunat

Talven parhaat pikkusuolaiset: juhlavat reseptit itsenäisyyspäivään, pikkujouluihin ja uuteen vuoteen

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
Muokattu: 18.11.2020
Cocktail-palat maistuvat loppuvuoden juhlissa glögin ja kuohuviinin kanssa. Kokoa suolaiset suupalat kotimaisista mauista, kuten kaloista, saaristolaisleivästä ja juustoista. Näitä kelpaa napostella niin Linnan juhlien kotikatsomossa kuin uuden vuoden kekkereissä!

Yksi pohja, kolme täytettä: rukiiset cocktail-palat

Saat kerralla kolme erilaista juhlatarjottavaa, kun teet ohuiden ruisleipäviipaleiden päälle sieni-, rapu- ja kinkkutäytteen. Helppoa ja herkullista!

Kalaisat pikkusyötävät x 3

Leivo kerralla pellillinen saaristolaispannukakkua, leikkaa paloiksi ja päällystä makusi mukaan graavi- tai kylmäsavulohella, mädillä ja hölskykurkuilla.

Pienet juhlavat savusiikaleivät voi tehdä jääkaappiin valmiiksi jo tuntia ennen tarjoilua. Maukas munavoi, lempeä savusiika, piparjuuren maustama ranskankerma ja kirpeät kaprikset muodostavat koukuttavan makuyhdistelmän.

Janssonin perunoissa uunissa paahdetut perunanpuolikkaat saavat pinnalleen ranskankermaa, anjovisfileitä, sitruunaa ja tilliä. Kokeile juhlapottuihin talvisesongin pinkkiä perunaa.

Perinteistä purtavaa: karjalanpiirakat, rieskat ja vatruskat

Karjalanpiirakat ja munavoi ovat lyömätön yhdistelmä juhliin kuin juhliin. Suosikkiyhdistelmä toimii myös vegaanisena. Munavoi on mainio kumppani myös maukkaille juuresrieskoille ja Karjalan ruokaperinteeseen kuuluville vatruskoille.

Helpot pikkusuolaiset valmistaikinoista x 3

Nappaa kaupassa pakkasesta mukaan paketti valmistaikinaa, niin teet juhlien pikkusuolaiset vaikka työpäivän jälkeen! Rukiiset juustotikut, helpot poropiirakat ja salamikierteet valmistuvat vaivatta ja maistuvat mahtavilta.

Suolaista pikkruokaa juureksista x 3

Lanttu-kinkkusupikkaat näyttävät hienoilta, mutta tarvitset niiden tekemiseen vain neljä raaka-ainetta: valmistaikinaa, palvikinkkua, kananmunaa ja kaupan lanttulaatikkoa. Näissä pikkusuolaisissa maistuu joulu!

Punajuuren upea väri tuo yksinkertaisiinkin pikkusuolaisiin juhlan tuntua. Pyöräytä suosikkijuureksesta italialaishenkiset grisssini-leipätikut tai vuohenjuuston täydentämät bruschetta-leipäset.

Täältä löydät lisää ideoita talven juhlien tarjottaviin!