Joulukalat – katso reseptit joulun kalapöytään | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Saariston kalapannari

Joulukalat – katso reseptit joulun kalapöytään

Graavilohta ja -siikaa, lasimestarin silliä, mätiä, sinappisilakoita… Joulun kalapöytä on herkkuja täynnä! Kala voi uida jouluna myös pääruoaksi, esimerkiksi mehevän joululohen tai perinteisen lipeäkalan muodossa. Katso reseptit joulun upeimpaan kalakattaukseen!

Graavilohi ja graavisiika – kokeile myös tartarina!

Mehevä graavilohi ja raikas graavisiika maistuvat herkullisilta keitettyjen perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa. Pieneksi pilkkomalla saat graavikaloista tartarin. Vegaaninen versio graavilohesta syntyy porkkanasta.

Silliä ja silakkaa joulupöytään

Kotimaiset sillit ja silakat kuuluvat joulun perinneruokiin. Suosituimpiin resepteihin kuuluvat lasimestarin silli, valkosipuli-, ja sinappisilakat, suutarinlohi ja smetanasilli.

Mäti ja ravut ovat joulun juhlavia kalaherkkuja

Tee mädistä suussasulava mousse ja tarjoile se ruissipsien, saaristolaisleivän tai blinien kanssa. Joulupöydässä voi herkutella myös erilaisilla rapuruoilla. Kattaisitko tarjolle kokonaisia katkarapuja tai tekisitkö toast skagenit aterian alkuun?

Joulun kalapöydän uudet ideat

Kalapöydän uusia suosikkeja ovat raikkaat cevichet ja lohipastrami. Uutta makua kalapöytään saa myös maustamalla tutut kalat eri tavalla – kokeile esimerkiksi kauniin keltaisia sahramisilakoita!

Joulun lämpimät kalaruoat

Valkokastikkeen kanssa tarjoiltu lipeäkala on joulun perinteinen lämmin kalaruoka. Helpoiten se syntyy uunissa. Kalaruokien ystävä voi korvata myös kinkun juhlavalla uunilohella tai kokonaisena paistetulla nieriällä.

Joulun kalapöydän reseptit