

Näin valmistat täydellisen graavilohen
Mehevä graavilohi ja raikas graavisiika maistuvat herkullisilta keitettyjen perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa. Pieneksi pilkkomalla saat graavikaloista tartarin. Vegaaninen versio graavilohesta syntyy porkkanasta.
Kotimaiset sillit ja silakat kuuluvat joulun perinneruokiin. Suosituimpiin resepteihin kuuluvat lasimestarin silli, valkosipuli-, ja sinappisilakat, suutarinlohi ja smetanasilli.
Tee mädistä suussasulava mousse ja tarjoile se ruissipsien, saaristolaisleivän tai blinien kanssa. Joulupöydässä voi herkutella myös erilaisilla rapuruoilla. Kattaisitko tarjolle kokonaisia katkarapuja tai tekisitkö toast skagenit aterian alkuun?
Kalapöydän uusia suosikkeja ovat raikkaat cevichet ja lohipastrami. Uutta makua kalapöytään saa myös maustamalla tutut kalat eri tavalla – kokeile esimerkiksi kauniin keltaisia sahramisilakoita!
Valkokastikkeen kanssa tarjoiltu lipeäkala on joulun perinteinen lämmin kalaruoka. Helpoiten se syntyy uunissa. Kalaruokien ystävä voi korvata myös kinkun juhlavalla uunilohella tai kokonaisena paistetulla nieriällä.