Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulukalat – katso reseptit joulun kalapöytään

Graavilohta ja -siikaa, lasimestarin silliä, mätiä, sinappisilakoita… Joulun kalapöytä on herkkuja täynnä! Kala voi uida jouluna myös pääruoaksi, esimerkiksi mehevän joululohen tai perinteisen lipeäkalan muodossa. Katso reseptit joulun upeimpaan kalakattaukseen!
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.12.2016
|
Muokattu: 24.10.2023

Graavilohi ja graavisiika – kokeile myös tartarina!

Mehevä graavilohi ja raikas graavisiika maistuvat herkullisilta keitettyjen perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa. Pieneksi pilkkomalla saat graavikaloista tartarin. Vegaaninen versio graavilohesta syntyy porkkanasta.

Silliä joulupöytään

Kotimaiset sillit kuuluvat joulun perinneruokiin. Suosituimpia sillejä ovat lasimestarin silli, smetanasilli ja tietenkin sinappisilli. Vegaanin kalapöydässä herkutellaan munakoisosillillä.

Mäti ja ravut ovat joulun juhlavia kalaherkkuja

Tee mädistä suussasulava dippi ja tarjoile se ruissipsien, saaristolaisleivän tai blinien kanssa. Joulupöydässä voi herkutella myös erilaisilla rapuruoilla. Kattaisitko tänä jouluna tarjolle vaikkapa trendikkäät, rapealla valkosipulilla ja chilillä marinoidut katkaravut? Kalapöydän juhlava yllättäjä on vegaaninen skagen, joka saa makua vegaanisesta mädistä ja savustetusta porkkanasäilykkeestä.

Juhlavat silakka-alkupalat

Silakat kuuluvat sillin tavoin monien kotien joulupöytään. Kokeile kermaisia sahramisilakoita, juhlavia joulusilakoita tai raikkaita boquerones-tyyppisiä silakoita!

Joulun kalapöydän uudet ideat

Kalapöydän uusia suosikkeja ovat raikkaat cevichet ja lohipastrami. Uutta makua kalapöytään saa myös maustamalla tutut kalat eri tavalla – kokeile esimerkiksi portugalilaista lipeäkalaa!

Joulun lämpimät kalaruoat

Valkokastikkeen kanssa tarjoiltu lipeäkala on joulun perinteinen lämmin kalaruoka. Helpoiten se syntyy uunissa. Kalaruokien ystävä voi korvata myös kinkun juhlavalla uunilohella tai kokonaisena paistetulla nieriällä.

Joulun kalapöydän reseptit