8 digitala tjänster, som hjälper dig på semestern - Yhteishyvä

8 digitala tjänster, som hjälper dig på semestern

8 digipalvelua, jotka helpottavat lomaasi

En semesterresa i sikte, men hur ska man orka sitta många timmar i bilen? Låt S-gruppens digitala tjänster underlätta semestern och göra bilresan trevligare.

some.share_label
contributors.writer
Tomi Ronkainen
contributors.photo
SOK

1. Nytta av S-gruppens förmåner

S-mobil (på finska) är en utmärkt sommarkompis! Applikationen visar ditt Bonussaldo, dina förmåner och olika evenemang runtom i Finland. Den behändiga tjänsten, som vet var du befinner dig, visar också lokala erbjudanden.

Ladda ner avgiftsfria S-mobil i din applikationsbutik. Logga in med dina webbankskoder om du vill besöka S-Banken.

2. Tanka lätt med smarttelefonen

Varför inte inleda semestern med en behändig ABC-mobiltankning (på finska)? Tankningen sker med tre enkla
tangenttryck och utan plånbok. Tjänsten visar den närmaste ABC-trafikbutiken.

Mobiltankningen görs med applikationen S-mobil. Ladda ner eller uppdatera applikationen i din applikationsbutik och ange därefter uppgifterna på ditt S-Förmånskort Visa. Tjänsten kommer att småningom bli riksomfattande.

3. Inköpslistan i telefonen

Under bilresan kan resenären skriva en inköpslista i tjänsten Foodie.fi (på finska), som visar produkterna och priserna i S-gruppens dagligvaruaffärer.

En inköpslista underlättar handlandet och motverkar impulsköp. Kör till önskad affär, parkera bilen, gör dina inköp och fortsätt färden!

4. Beställ livsmedlen på förhand

Provianteringen på stugan går ännu snabbare om du förbeställer de önskade livsmedlen. Avhämta varorna på ditresan i närmaste marketaffär. 

I dag fungerar Foodie.fi:s webbbutik i huvudstadsregionen, Tammerfors, Lahtis, Reso, Uleåborg, Jyväskylä, Kuopio, Idensalmi, Varkaus och Karleby. Kontrollera i tjänsten om din semesterort ingår i verksamhetsområdet.

5. Hitta recept och planera en läcker meny

I tjänsten Yhteishyvä.fi hittar du över 5 000 finskspråkiga och en stor mängd svenskspråkiga recept för alla smaker. Varför inte bläddra i recepten och planera en läcker stugmåltid under bilresan? Sökningen kan vid behov begränsas enligt diet och preferenser.

6. Bekväm övernattning i S-gruppens hotell

Om vädret eller något annat sätter käppar i hjulet för de ursprungliga planerna kan man boka ett hotellrum via den mobila tjänsten Sokoshotels.fi. S-gruppen har trevliga hotell på tiotals orter runtom i landet.

7. Hitta restaurang och boka bord

Lunchpaus eller en sista serverad måltid före veckorna på landet? Via tjänsten Raflaamo.fi (på finska) an du boka bord på S-gruppens restauranger runtom i landet. Tjänsten visar restaurangernas menyer och öppettider. De flesta av S-gruppens familjevänliga restauranger har barnportioner. Ifall det inte finns en barnmeny, kan till exempel en portion för vuxna tillredas i lämplig storlek för barn.

8. Behändig renovering

Kodinterra.fi (på finska) är ett digitalt eldorado för den som vill renovera stugan under semestern. Du kan förbeställa materialet och verktygen för leverans till stugan eller avhämtning hos Kodin Terra.  

Den som drömmer om större renoveringar kan bekanta sig med Kodin Terras utbud av bryggor, badtunnor eller torrtoaletter. Byggandet av ett nytt skjul eller en terrass startar i ett ögonblick, när brädor, stenar och plattor levereras till tomten inom få dagar.

Digitalfria tjänster

Den som inte vill eller kan använda smarttelefonen under semestern är välkommen att besöka S-gruppens verksamhetsställen som betjänar hela veckan med långa öppettider. Du kan handla och fylla kylskåpet från tidig morgon till sen kväll!  

S-Banken betjänar där ägarkunderna rör sig. Större bankärenden kan skötas på kundtjänstställena hos Prisma, Sokos och de större S-marketarna.

Med ett chipförsett S-Förmånskort kan man lyfta pengar i mataffärernas kassor.

publication_info.published_label: 25.5.2016
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label