Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaunis neulottu panta valmistuu nopeasti korvia lämmittämään.

Neulo helppo solmupanta — herkullisten väriyhdistelmien kirjo on loputon

Teksti:
Marjaana Holm
Kuvat:
Marjaana Holm
Julkaistu: 23.2.2023
|
Muokattu: 3.3.2023
Yksinkertaisen tyylikäs solmupanta on ajaton asuste. Pannassa tarvitsee osata neuloa vain oikeita silmukoita, joten se onnistuu aloittelevaltakin neulojalta. Yhdistä värejä maun mukaan - harmoninen panta syntyy valitsemalla saman sävyperheen värejä ja enemmän kontrastia saa yhdistämällä erilaisia kirkkaita värejä.

Ohje Marjaana Holm

Koko aikuinen

Lanka Novita Seitsemän veljestä kaksinkertaisena

Menekki 70g

Puikot sukkapuikot, 7mm tai käsialan mukaan

Neuletiheys 14 silmukkaa sileää neuletta = 10cm

Katso neulepannan ohje pdf-tiedostona

Aloitus

Luo yhteensä 28 silmukkaa eli 7 silmukkaa / puikko ja neulo aina oikein suljettuna neuleena. Jatka sileää neulosta, kunnes tuubin korkeus on n. 49cm.

Silmukoiden päättely

Päättele silmukat oikein neuloen. Neulo puikon ensimmäinen silmukka oikein ja sen jälkeen vielä toinen silmukka oikein. Vedä ensin neulottu silmukka toisena neulotun silmukan yli. Neulo taas yksi silmukka oikein, jolloin puikolla on jälleen kaksi silmukkaa. Vedä taas ensimmäinen silmukka toisen yli. Toista, kunnes työssä on jäljellä vain yksi silmukka. Katkaise lanka ja vedä se viimeisen silmukan läpi ja kiristä.

Pannan yhdistäminen

Ompele ensin tuubin päät kiinni, jotta yhdistäminen on helpompaa ja lopputulos siisti.

Aloita solmun yhdistäminen taittamalla pannan kumpikin pää pituussuuntaan puoliksi, eli taita panta pituussuunnassa kaksi kerroin, kuten kuvassa 1.

Aseta taitokset sitten limittäin kuvan 2 mukaisesti.

Ompele taitokset parsinneulalla huolellisesti yhteen kuvan 3 mukaisesti. Varmista, että lanka kulkee kaikkien taitosten läpi.

Kun taitokset on kiinnitetty yhteen, käännä panta oikeinpäin ja solmu on muodostunut.

Katso myös