Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kevään raikkaat reseptit ja herkullisimmat ruoat

Kevät tuo vihreyttä, valoa ja uutta voimaa myös lautaselle. On aika jättää taakse talven tuhdit padat ja kääntää katse keveämpiin resepteihin ja raikkaisiin makuyhdistelmiin.
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.3.2022
|
Muokattu: 21.2.2024

Helppoa ja hyvää! Kevät innostaa kokeilemaan keveämpiä makuja

Lisääntyvä valon määrä innostaa kokeilemaan uusia makuja ja lisäämään keväistä vihreää ruokavalioon. Ruokaisat salaatit ja raikkaat maut, kuten sitruuna ja yrtit, valtaavat lautaset.

Pikkupurtavaa kevään kasviksista

Aloita parsakausi leipomalla juustoisia parsanyyttejä. Meloni-mozzarellasalaattia höystää ilmakuivattu kinkku. Ihanasti maustetut porkkanat ja perunat sopivat monien ruokien lisukkeeksi.

Tervetuloa pääsiäinen! Suunnittele menu reseptiemme avulla

Maalis-huhtikuun vaihteessa juhlitaan pääsiäistä ja pöytään voi kattaa monenlaisia herkkuja, klassikkoja ja uutuksia. Pääsiäisresepteistä löytyy ideoita niin helppoon ja rentoon kokkailuun kuin juhlavaankin pöytään. Juhlan tähti on tänä vuonna suolakinuskilla ihastuttava juustokakku tai sitruuna-marenkipiirakka, joka leivotaan vegaanisena.

Valloittava parsa

Vihreä, napsahteleva parsa on monien suuresti rakastama ja keväisin odottama vihannes, joka sopii monen ruoan lisukkeeksi tai ihan vain naposteluun. Tuo kevät lautaselle parsan siivittämänä ja tutustu parhaisiin parsaresepteihin sekä vinkkeihin, joilla saat maustettua ja kypsennettyä parsan täydellisesti.

Kevät on juhlien aikaa

Keväälle osuu monta vuoden ihanaa ruokajuhlaa. Äitienpäivä, vappu ja aivan tavallinen keväinen arki-iltakin ovat kaikki erinomaisia syitä kattaa notkuva pöytä erityisillä herkuilla.

Joko tiedät, mitkä raaka-aineet ovat sesongissa kevätkuukausina?

Parsan ja sitrusten lisäksi keväällä maistuvat etenkin erilaiset juurekset ja mehevä mango. Käy kurkkaamassa, mitä raaka-aineita keväällä kannattaa erityisesti suosia ja kokeile uusia tapoja valmistaa omia suosikkejasi!

Katso kaikki keväiset reseptit