Itse tehty kebab

Arvostele resepti
3 Annosta

40 min (josta 15 min aktiivista)

Kotitekoinen kebab syntyy helposti jauhelihasta. Maustettu jauheliha kaulitaan ohueksi kahden leivinpaperin välissä ja paistetaan uunissa leivinpaperiin rullattuna.

Ainekset (3 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) naudanjauhelihaa (17 %)
1 kpl pieni sipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 dlturkkilaista jogurttia
2 tlpaprikajauhetta
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tljuustokuminaa
(¼ tl chilijauhetta)

Lisäksi

ranskanperunoita, riisiä tai pitaleipiä
kebabkastiketta
valkosipulikastiketta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit. Lisää jauheliha, sipulit, jogurtti ja mausteet tehosekoittimen. Soseuta tasaiseksi massaksi.

    MääräAinesosa
    1 kpl pieni sipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    400 g(1 pkt) naudanjauhelihaa (17 %)
    1/2 dlturkkilaista jogurttia
    2 tlpaprikajauhetta
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tljuustokuminaa
    (¼ tl chilijauhetta)
  3. 3

    Kaavi seos leivinpaperin päälle. Nosta päälle toinen pala leivinpaperia. Kauli leivinpaperien välissä ohueksi levyksi. Poista päällimmäinen paperi ja kääri levy rullalle. Nosta rulla pellille leivinpaperille ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

  4. 4

    Avaa rulla ja revi tai leikkaa levy suikaleiksi. Paahda suikaleet halutessasi grillivastuksen alla rapeiksi. Tarjoa ranskanperunoiden, riisin tai pitaleipien ja kastikkeiden kanssa.

    MääräAinesosa
    ranskanperunoita, riisiä tai pitaleipiä
    kebabkastiketta
    valkosipulikastiketta

Vinkki: Jos käytössäsi on pieni tehosekoitin, sekoita jauheliha kahdessa erässä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (¼ tl chilijauhetta), ranskanperunoita, riisiä tai pitaleipiä , kebabkastiketta, valkosipulikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
12.12.2025
|
Päivitetty: 12.12.2025

Samankaltaisia reseptejä