Itse tehty kebab
40 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kotitekoinen kebab syntyy helposti jauhelihasta. Maustettu jauheliha kaulitaan ohueksi kahden leivinpaperin välissä ja paistetaan uunissa leivinpaperiin rullattuna.
| 400 g | (1 pkt) naudanjauhelihaa (17 %) |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| (¼ tl chilijauhetta) | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| ranskanperunoita, riisiä tai pitaleipiä | |
| kebabkastiketta | |
| valkosipulikastiketta | |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit. Lisää jauheliha, sipulit, jogurtti ja mausteet tehosekoittimen. Soseuta tasaiseksi massaksi.
- 3.
Kaavi seos leivinpaperin päälle. Nosta päälle toinen pala leivinpaperia. Kauli leivinpaperien välissä ohueksi levyksi. Poista päällimmäinen paperi ja kääri levy rullalle. Nosta rulla pellille leivinpaperille ja paista uunissa noin 20 minuuttia.
- 4.
Avaa rulla ja revi tai leikkaa levy suikaleiksi. Paahda suikaleet halutessasi grillivastuksen alla rapeiksi. Tarjoa ranskanperunoiden, riisin tai pitaleipien ja kastikkeiden kanssa.
Itse tehty kebab
Kotitekoinen kebab syntyy helposti jauhelihasta. Maustettu jauheliha kaulitaan ohueksi kahden leivinpaperin välissä ja paistetaan uunissa leivinpaperiin rullattuna.
Ainekset (3 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) naudanjauhelihaa (17 %) |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
| (¼ tl chilijauhetta) | |
Lisäksi | |
| ranskanperunoita, riisiä tai pitaleipiä | |
| kebabkastiketta | |
| valkosipulikastiketta | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 2
Kuori ja hienonna sipulit. Lisää jauheliha, sipulit, jogurtti ja mausteet tehosekoittimen. Soseuta tasaiseksi massaksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 400 g (1 pkt) naudanjauhelihaa (17 %) 1/2 dl turkkilaista jogurttia 2 tl paprikajauhetta 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl juustokuminaa (¼ tl chilijauhetta) - 3
Kaavi seos leivinpaperin päälle. Nosta päälle toinen pala leivinpaperia. Kauli leivinpaperien välissä ohueksi levyksi. Poista päällimmäinen paperi ja kääri levy rullalle. Nosta rulla pellille leivinpaperille ja paista uunissa noin 20 minuuttia.
- 4
Avaa rulla ja revi tai leikkaa levy suikaleiksi. Paahda suikaleet halutessasi grillivastuksen alla rapeiksi. Tarjoa ranskanperunoiden, riisin tai pitaleipien ja kastikkeiden kanssa.
Määrä Ainesosa ranskanperunoita, riisiä tai pitaleipiä kebabkastiketta valkosipulikastiketta
Vinkki: Jos käytössäsi on pieni tehosekoitin, sekoita jauheliha kahdessa erässä
Ravintosisältö
334
Energiaa kcal
1401
Energiaa kj
24,7 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,7 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
26,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
334
Energiaa kcal
1401
Energiaa kj
24,7 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,7 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
26,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (¼ tl chilijauhetta), ranskanperunoita, riisiä tai pitaleipiä , kebabkastiketta, valkosipulikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























