Ett andra hem till sjöss - Yhteishyvä

Ett andra hem till sjöss

Pirita Junttila

Pirita Junttila, konferensvärd, m/s Finlandia, Eckerö Line.

Konferensvärd Pirita Junttila på m/s Finlandia har arbetat till sjöss hela 17 år. För att klara jobbet måste man vara utåt­riktat, kundorienterad och omsorgsfull.

some.share_label
contributors.writer
Petra Sneck
contributors.photo
SOK

"Arbetet till sjöss är definitivt min grej. Fartyget är mitt andra hem och betjäningen är ett kall. Återgången till livet på land efter tio dagar ombord känns alltid lite främmande, men samvaron och vardagen med barnen underlättar omställningen avsevärt.

Jag har arbetat ett halvt år som konferensvärd, men hela 17 år till sjöss. Innan jag fick mina nuvarande arbetsuppgifter jobbade jag främst i affären Eckerö Market, där takten var så hektisk att jag sällan hade tid att prata med kunderna. Mitt jobb som konferensvärd på m/s Finlandia är väldigt mångsidigt – jag ordnar bland annat företagskonferenser, födelsedagsfester, svensexor och möhippor. 

Vårt nya konferenscentrum har fem rum och en lounge avsedda för möten och fester. Jag tar emot deltagarna, ordnar behövlig teknik, presenterar fartyget, leder rundvandringar ombord, ser till att utrymmena är snygga och prydliga och arrangerar buffé- och kaffeservering.

För att klara jobbet måste man vara utåt­riktat, kundorienterad och omsorgsfull. Det gäller till exempel att uppmärksamma och beakta eventuella födoämnesallergier. Min strävan är att alltid uppfylla kundernas önskemål."

I denna spalt berättar anställda i S-gruppen och hos S-gruppens bonussamarbetspartner sina historier.

publication_info.published_label: 25.11.2015
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label