Fältchef Kirsi Jeskanen: "Det gäller att förutse vad kunderna önskar" - Yhteishyvä

Fältchef Kirsi Jeskanen: "Det gäller att förutse vad kunderna önskar"

Kenttäpäällikkö Kirsi Jeskanen: "Olen sormet verkolla"

Fältchef Kirsi Jeskanen från handelslaget PeeÄssä sätter värde på lokalt producerade livsmedel.

some.share_label
contributors.writer
Tiina Leppiniemi
contributors.photo
SOK

"Jag är uppvuxen på en lantgård i Maaninka och vet varifrån maten kommer. Lokalt producerade livsmedel är färska när de säljs i affärerna och den lokala produktionen sysselsätter områdets invånare. Jag inledde min karriär vid handelslaget som kassaexpedit hos Prisma. I dag arbetar jag 

som fältchef med ansvar för handelslagets elva S-marketar och tre Sale-affärer i Norra Savolax.

I mitt jobb, som har flera likheter med idrott, gäller det att ha spelöga – man måste kunna förutse vad kunderna vill ha och styra verksamheten i rätt riktning. Bland annat kaffeosten från ysteriet 

Miettilän Juustola, pirogerna från bageriet Pielispakari och Malmbergs rågbröd, som man fick under skolans skidtävlingar när jag var ung, är varor med lokal förankring och lokal touch."

Kirsis mattips

  1. När bären mognar i augusti gäller det att konservera och frysa in skörden.
  2. Naturell yoghurt med bär och mysli är ett utmärkt mellanmål efter skol- och arbetsdagen. 
  3. S-marketarnas Kotoisa-varor, som bjuder på lokala smaker, väljs månatligen ut av affärernas personal.
publication_info.published_label: 25.7.2016
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label