Finn din stil - med fart mot färger! - Yhteishyvä

Finn din stil - med fart mot färger!

Lisää väriä syyspukeutumiseen

Snygg pälsjacka. Fuskpälsjackan är en av höstens definitiva favoriter. Den värmande jackan kan vara lång eller kort. Kombinera jackan med klassiska plagg så får du en snygg helhet. Konjaksfärgad fuskpälsjacka 399 e, Tiger of Sweden. Kjol 210 e, Marimekko. Väska 139 e, Filippa K.

Fy för granna kläder, makeup och kameror! Saara Kyrkkö, som tycker illa om shopping men älskar fart, deltog i förvandlingsleken för att utmana sig själv.

some.share_label
contributors.writer
Anna Tommola ja Mirkka Siusluoto (tyyli)
contributors.photo_set_up
Heidi Reponen
contributors.photo
SOK

Saara Kyrkkö från Valkeakoski, 34, lider av höjdskräck men har ändå, eller kanske därför, hoppat bungy. Eftersom hon avskyr att shoppa var det med blandade känslor hon gick med i förvandlingsleken.

Fastän Saara redan en längre tid hade tänkt ekipera sig lämnade hon sitt bekvämlighetsområde när hon gick med i leken.

"Jag upplever mig inte som särskilt kvinnlig och jag har alltid haft obehag för kameror. Jag tycker om praktiska sysslor som ger smutsiga händer. Makeup och hårstyling är inte min grej. Väl medvetna om min inställning klädde kompisarna mig i stiliga plagg på min möhippa", säger Saara.

Väl medvetna om min inställning klädde kompisarna mig i stiliga plagg på min möhippa.

I sitt jobb som servicechef inom fastighetsbranschen strävar hon efter att framstå som städad och proper.

"Jag bär fortfarande samma jacka som under gymnasietiden."

Efter jobbet byter Saara till overall. Största delen av sin fritid tillbringar hon hemma med sina 2,5 och 4 år gamla barn. Familjen vistas mycket på gården till sitt självrenoverade frontmannahus.

"Vi älskar att vara hemma. Mitt jobb är hektiskt och när jag kommer hem vill jag ofta slänga mig i soffan och pusta ut."

"Jag köper alltid trygga och bekanta kläder av basmodell."

När Saara får en stund över gränslar hon sin motorcykel och åker en sväng. Genom att ta motorcykelkörkort för tre år sedan förverkligade hon en gammal dröm. Saaras man var inte sen att följa henne i spåren och i dag har båda egna motorcyklar. Medan den ena föräldern vaktar barnen kan den andra åka en sväng.

"Att åka ut ensam och styra kosan mot exempelvis grannkommunens bensinstation för att dricka kaffe är en utmärkt metod att nollställa hjärnan."

Ifråga om kläder är Saara mycket spartansk – plaggen i garderoben går i vitt och svart.

"Jag köper alltid trygga och bekanta kläder av basmodell."

Höstens färg är konjaksbrun.

Saaras stil har förändrats under åren, mer eller mindre under tvång.

"I dag strävar jag efter att förnya mig själv och tillägna mig sådant som ger livet nya och annorlunda dimensioner. Låt gå!" avrundar Saara inför fotograferingen.

Fotograferings-platsen Borgbacken är S-gruppens långvariga samarbetspartner. Med S-Förmånskortet roar du dig förmånligare. I oktober utlovas åter en imponerande ljuskarneval. 

publication_info.published_label: 4.10.2017
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label