Hotellen serverar lokal mat till frukost - Yhteishyvä

Hotellen serverar lokal mat till frukost

Hotellin aamupalalla tarjolla paikallista

Svartkorv i Tammerfors, kakkobröd och havtornsmarmelad i Björneborg, hemlagad pannkaka i Uleåborg och kalakukko i Kuopio. Sokos Hotels serverar lokal mat på frukostbordet.

some.share_label
contributors.writer
Heidi Hänninen
contributors.photo
SOK

Alla finländska hotell inom kedjan Sokos Hotels har minst en lokal rätt på frukostbordet. Den årsgamla traditionen är ett svar på kundernas önskemål.

"Alla våra hotell serverar minst en lokal specialitet till frukost. Många hotell har två och till och med tre specialiteter på frukostmenyn och på vissa hotell byts den lokala specialiteten ut var tredje vecka", säger konceptchef Janina Nurmela från kedjestyrningen vid SOK:s rese- och förplägnadshandel.

Hon berättar att de lokala specialiteterna i allmänhet har sitt ursprung mindre än 50 kilometer från respektive hotell och att en del av hotellen tillverkar/tillreder specialiteterna själva. 

"Den lokala specialiteten kan också vara en anrättning som tillreds enligt ett recept med anknytning till området, ortens historia, hotellet eller en namnkunnig gäst. De lokala specialiteterna är märkta med infolappar."

Hon bedyrar att hotellfrukosten utvecklas fortlöpande.

publication_info.published_label: 24.3.2015
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label