Jubileumstfärd till Tallinn - Yhteishyvä

Jubileumstfärd till Tallinn

Kuvateksti

Unna dig en liten andhämtningspaus och åk på jubileumssutfärd till Tallinn. Du kan bo i till exempel bakrummet till en rockklubb.

some.share_label
contributors.writer
Katarina Boijer
contributors.photo
SOK

Hur låter en lillajulsutfärd till Tallinn på temat Finland 100? Det låter sig göras – legendariska Sokos Hotel Viru har låtit inreda elva rum i Finland 100-anda.

Du kan övernatta i exempelvis ett rum vars ena vägg är en kopia av väggen i rockklubben Tavastias bakrum eller i vars nattduksbord du hittar serietidningen Fingerpori i stället för den klassiska hotellbibeln. Ett av rummen är inspirerat av det finländska hockeylandslaget.

"De individuellt inredda hotellrummen andas idrott, natur, design, historia och konst. Finlands TV, som när det begav sig var mycket viktig för estländarna, har fått ett eget rum. Trots förbudet under Sovjettiden tittade invånarna i norra Estland flitigt på sändningarna i Finlands TV. Serien Dallas, nyheterna och musikprogrammen var särskilt populära", säger Hotel Virus marknadsföringschef Evelin Org.

Hennes personliga favorit är hotellrummet Finlands ambassad, som är inrett med möbler från ambassaden i Tallinn och porträtt på de finländska presidenter som har besökt Tallinn.

Tallinns bästa

Ät: Restaurang Leib Resto är känd för sin närmat. Priserna är överkomliga och restaurangens mörka bröd är gudomligt gott.

Shoppa: Julmarknaden på Rådhus-platsen är en klassiker. Torgets höga julgran har rests sedan 1400-talet. Marknaden är öppen fram till 6.1.2018.

Festa: Hotel Virus restaurang Merineitsi bjuder på revyn Forever Young. Paljetterna och de praktfulla dräkterna står som garanti för äkta lillajulsstämning.

publication_info.published_label: 11.12.2017
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label