Juhani Tamminen: "Matlagningen är en lagsport" - Yhteishyvä

Juhani Tamminen: "Matlagningen är en lagsport"

Ruoanlaittokin on joukkuelaji - Juhani Tamminen

Mat är mer än näring. Vilken är Juhani Tami Tamminens matfilosofi?

some.share_label
contributors.writer
Lena Nelskylä
contributors.photo
SOK

"För mig innebär mat  en stor njutning – i min ålder får man njuta av god mat. Mina  år utomlands har lärt mig uppskatta olika sorters mat, men fisk är min definitiva favorit. Jag äter fisk tre–fyra gånger i veckan och sommartid fiskar jag. 

När jag handlar satsar jag på kvalitet och i mån av möjlighet väljer jag inhemska livsmedel. Min stambutik är S-market Majakkaranta i Hirvensalo, men jag handlar också i Åbo saluhall. Priset är inte avgörande när jag köper mat.

Jag bjuder gärna mina vänner och bekanta på mat. Eftersom min fru Mari är en duktig kock äter vi sällan ute. Fastän vi båda är jäktade före­tagare strävar vi efter att äta middag tillsammans. Jag tillreder fisken, Mari sköter resten. Min ledstjärna är lagspel, vilket innebär att alla sköter det som de är bäst på.

Jag njuter av att äta middag i gott sällskap, men lunchen intar jag helst ensam. Jag uppskattar  naturligtvis alla mina supportrar, men jag upplever lunchen som en privat andhämtningspaus.

Min största och viktigaste insikt gällande mat är att jag inte längre kan äta lika mycket och på samma sätt som när jag spelade. Jag behöver helt enkelt färre kalorier i dag än när det begav sig. För närvarande är jag på bantningskur och jag motionerar varje dag. Målsättningen är att nå min gamla matchvikt på 92 kg före midsommar."

Juhani Tamminen
hockeynamn och företagsutbildare

publication_info.published_label: 15.3.2016
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label