Kirsi Alm-Siira: "Jag äter råvaror, inte mat" - Yhteishyvä

Kirsi Alm-Siira: "Jag äter råvaror, inte mat"

Kirsi Alm-Siira: "Syön joskus maksalaatikkoa kylmänä suoraan paketista"

"Kokböckerna har öppnat en helt ny värld för mig", säger nyhetsankare Kirsi Alm-Siira.

some.share_label
contributors.writer
Marika Harjumaa
contributors.photo
SOK

"Måltiden ger mig avkoppling. Jag vill äta i lugn och ro, inte slänga i mig en smörgås på stående fot. Min man säger att jag äter råvaror. När jag lagar fisksoppa brukar jag lägga undan en bit rå fisk till mig själv och till frukost steker jag ofta två ägg och ett par lökar. På jobbet äter jag ofta en bit gräddost eller kall leverlåda. Till en början höjde mina arbetskamrater på ögonbrynen, men i dag är de vana vid mina något udda lunchvanor.

När jag handlar överväger jag i allmänhet mina val vid grönsaksdisken, men när jag kommer till brödavdelningen tar orken slut.

Jag anser att man bör koncentrera sig på ätandet när man sitter till bords. Man kan med fördel diskutera maten under måltiden. När jag som yngre sysslade med gymnastic och tävlingsaerobics var kosten och dieten ständiga följeslagare i mitt liv. Som äldre har jag inte följt någon diet, men jag är nog en naturlig LCHF:are. Jag tycker om sötsaker, men när jag blev uttagen till tävlingen Dansar med stjärnor (Tanssii tähtien kanssa) lade jag godisätandet på hyllan. Min danspartner måste ju orka lyfta mig!

Jag har insett att kokböcker har mycket att erbjuda. Jag förundrade mig länge över att min man lyckades så väl med olika kycklingrätter tills han en dag avslöjade att han läser kokböcker. Kokböckerna har öppnat en helt ny värld för mig."

nyhetsankare Kirsi Alm-Siira

publication_info.published_label: 17.3.2017
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label