Kvällsbit tillsammans - Yhteishyvä

Kvällsbit tillsammans

Iltapalalle yhdessä

Heidi Häkkinen (t.v.) är en av stamgästerna vid  det kollektiva kvällsmålet. Satu Lekola, mångsysslare på Kohtaus, brukar ofta delta.

28-åriga Heidi Häkkinen flyttade för några år sedan ensam till Helsingfors. På Kaupunkiolohuone Kohtaus har hon fått nya bekanta vid kollektiva kvällsmål.

some.share_label
contributors.writer
Petra Sneck
contributors.photo
SOK

"Det kan vara svårt att lära känna nya människor. När jag flyttade till Helsingfors för fem år sedan lade jag märke till att man på kaféer och barer i allmänhet umgås och pratar i slutna sällskap. En kollektiv kvällsbit är något helt annat – människor som inte känner varandra från tidigare diskuterar allt mellan himmel och jord: sysselsättning, politik, MacGyver...

Jag blev mer än glad när jag fick höra om onsdagskvällsbiten på Kaupunkiolohuone Kohtaus. Vi spelar sällskapsspel, lagar mat och testar nya saker lekfullt och fördomsfritt. Jag dansar stångdans och blev tillfrågad om jag kan dra ett par kurskvällar. Det var ett sant nöje att få inviga andra i stångdansens fascinerande värld.
Den här typen av verksamhet behövs. Deltagande i de kollektiva kvällarna lindrar känslan av ensamhet och ger vänner som lyssnar och som man kan anförtro sig åt."

Heidi Häkkinen, 28

Kaupunkiolohuone Kohtaus, som finns i Vallgård i Helsingfors, är ett kollektivt vardagsrum avsett för helsingforsare i åldersgruppen 18–30 år. Vardagsrummet erbjuder trevligt program nästan alla kvällar i veckan: allt från sällskapsspel till singelkvällar. Läs mer på finska på www.kohtaus.info.

Spaltens tema är små goda gärningar. Känner du någon som piggar upp omgivningen med sitt osjälviska beteende? Skicka ditt artikelförslag till e-postadressen yhteishyva.toimitus@sok.fi.

publication_info.published_label: 15.3.2016
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label