Marjattas market - Yhteishyvä

Marjattas market

Marketin Marjatalle asiakkaat ovat hyviä tuttuja

Marjatta Laine, försäljare, S-market Kuusamo, Koillismaan Osuuskauppa.

S-market Kuusamon myyjälle antoisinta on työskentely hedelmä- ja vihannesosastolla, sillä siellä oma kädenjälki näkyy saman tien.

some.share_label
contributors.writer
Enna Koivunen
contributors.photo
SOK

"Jag kommer bra ihåg när mjölken skulle betalas en gång i månaden. Då köptes kött och korv över disk och köerna var långa. Jag skötte kundbeställningar och fyllde på i hyllorna. Vi förpackade dagligen många produkter i påsar, som till exempel mjöl, och vi packade också tre butiksbilar.

Jag började arbeta i marketen för 47 år sedan. Jag tycker fortfarande om mitt arbete, trots att det dagliga jobbet i butiken har blivit ett helt annat med åren. Det finns alltid något nytt att lära sig, för systemen utvecklas hela tiden.

Vi är ett tätt sammansvetsat team på åtta personer, där var och en sköter alla arbeten på S-market. Mest njuter jag av att arbeta på frukt- och grönsaksavdelningen, för där syns resultatet av ens ansträngningar genast. Jag tycker också om olika säsonger, för det är en så speciell stämning i butiken då. Nu börjar vi förbereda oss för midsommaren.

Mina medarbetare är både mina kolleger och vänner sedan många år tillbaka, och kunderna har blivit goda bekanta. Jag ska småningom gå i pension, och det känns vemodigt. Det blir ändå en mjuk övergång till den nya vardagen, för de första pensionsdagarna kommer jag att tillbringa på sommarstugan. Där känns det alltid som semester."

I denna spalt berättar anställda i S-gruppen och hos S-gruppens bonussamarbetspartner sina historier.

publication_info.published_label: 25.5.2015
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label