Med iver mot framtiden - Yhteishyvä

Med iver mot framtiden

Susanna Hakalax

Susanna Hakalax, expedit, S-market Ilmajoki, Södra Österbottens Handelslag

Arbetsplatsen i köket på restaurang Rosso byttes till expeditjobbet i S-market-affären. Sjukdomen tvingade Susanna Hakalax att söka nya utmaningar.

some.share_label
contributors.writer
Katri Riihivaara
contributors.photo
SOK

"Jag jobbade drygt tjugo år i köket på restaurang Rosso i Seinäjoki. Det fysiskt ansträngande köksarbetet ledde ifjol till att jag drabbades av svår muskel- och ledvärk. Min läkare sjukskrev mig.

Jag har alltid varit ett energiknippe och därför var det svårt att acceptera att arbetsförmågan hade minskat. Trots motgången har jag aldrig haft en tanke på att ge upp – jag vill bli fullt återställd från mina besvär. Arbetsgivaren, företagshälsovården och jag kom överens om ett arbetsträningsprogram för stegvis återgång till arbetslivet. Inom ramen för programmet jobbade jag deltid i restaurangsalen på Rosso, varefter jag övergick till mitt nuvarande jobb på S-market.

Fastän dagarna aldrig blev långa när jag var sjukskriven kändes det skönt att styra stegen till jobbet om morgnarna. Människan är skapt för att komma och gå. Jag saknade nya utmaningar redan innan jag blev sjuk, men eftersom jag hade arbetat så länge på samma ställe var tröskeln att byta jobb hög. Min sjukdom tvingade mig att tänka om och se framåt.

Min målsättning är att hitta ett jobb som motsvarar mina kunskaper och färdigheter. Jag har utvecklat mina språkkunskaper och jag är mycket intresserad av kundbetjäning. Jag är övertygad om att mitt drömjobb finns inom vårt diversifierade handelslag."

I denna splat berättar anställda i S-gruppen och hos S-gruppens bonussamarbetspartner sina historier.

publication_info.published_label: 22.7.2014
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label