Michael Monroe: I form med vegetarisk kost - Yhteishyvä

Michael Monroe: I form med vegetarisk kost

Michael Monroe: Kasvisruoalla pysyn kondiksessa

"Jag äter hälsosamt för att må bra", säger musiker Michael Monroe.

some.share_label
contributors.writer
Katri Saukkonen
contributors.photo
SOK

"Mat är kroppens bränsle. Jag äter för att leva, inte tvärtom. För 15 år sedan slutade jag äta rött kött och fågel och nu funderar jag på att även sluta äta fisk eftersom fisken lider när den fångas.

Jag handlar sällan mat eftersom min fru i allmänhet sköter den detaljen. I vårt kylskåp finns alltid en förpackning ultrapastöriserad mjölk. Förr åt jag mina frukostflingor med mjölk, men när jag fick veta att mjölk inte rimmar med tyroxinbehandlingen av min sköldkörtelsjukdom ersatte jag den med banan, kiwi och bär. Jag äter hälsosamt för att må bra.

Vid matbordet sitter i regel jag och min fru, som ansvarar för matlagningen. Hemlagad mat smakar gott och ger välbefinnande. Under turnéerna är det svårt att äta hälsosamt. Ibland är det bättre att vara utan mat än att klämma i sig en pizza på småtimmarna. Jag uppskattar det allt större utbudet av grönsaker och vegetarisk mat. Mina favoritvegetabilier är broccoli, majs och spenat.

I fråga om mat har jag konstaterat att man känner när man har valt rätt och att det man fokuserar på förstärks. Tankens kraft under-skattas ofta. Varje dag är en fest, men festen handlar inte om mat. Ibland är det trevligt att äta gott, i synnerhet om man bjuds på äppelpaj och vaniljglass. Jag strävar efter att hålla vikten för att orka med mina konserter och turnéer."

Michael Monroe
musiker

Michael Monroe har designat årets Rosa Band, som säljs på bland annat S-gruppens verksamhetsställen i oktober. De influtna medlen går till den viktiga bröstcancerforskningen.

publication_info.published_label: 22.9.2016
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label