Nina Tapio: "Jag gör för många impulsköp" - Yhteishyvä

Nina Tapio: "Jag gör för många impulsköp"

Laulaja Nina Tapio esiintyy toukokuussa Mamma Mia -musikaalissa Messukeskus Amfi -teatterissa Helsingissä. Hän näyttelee Roosan roolin. Ensi-ilta on 4. toukokuuta.

Sångerskan Nina Tapio uppträder i musikalen Mamma Mia på Amfiteatern i Mässcentrum i Helsingfors i maj. Hon har rollen som Rosie. Premiären är den 4 maj.

Skådespelerskan och sångerskan Nina Tapio laddar upp med gröna smoothies och frukt när hon ska uppträda.

some.share_label
contributors.writer
Leena Raivio
contributors.photo
SOK

Gillar du att laga mat?

Jag är inte speciellt förtjust i att laga mat till vardags. Det är alltid bråttom och maten måste bli klar snabbt. Jag gillar att ställa till med fest, det är roligt att planera fester i lugn och ro. Jag lagar till exempel gärna svamppaj. På sommaren lagar jag ofta mat ute i trädgården tillsammans med min mamma och hennes man samt min vän Hanna-Riikka Siitonens föräldrar. Henna-Riikka älskar att laga mat. Ofta röker vi lax, som vi kryddar med örter och äter med tzatziki.

Vilken festmat lagade du senast?

Jag bakade en Thomas Tåget-tårta till min sons stora 5-årskalas. Tågtårtan var rolig att göra. Den bestod av tre vagnar. Jag köpte sockermassa och försökte få tåget att se så äkta ut som möjligt. 

Och man såg nog vad det föreställde!

Gör du en inköpslista innan du går till butiken?

Jag är ganska spontan. Även om jag skulle göra en lista gör jag en hel del impulsköp. Det syns tyvärr på kvittot. Jag kan inte planera måltider särskilt långt i förväg, utan går till butiken minst varannan dag.

Vilken är din mest oförglömliga måltid?

Under Japanturnén med Adiemus Singers blev vi bjudna på en helkväll på en restaurang. Vi satt vid bardisken och kockarna utförde allt emellanåt något slags ritualer. Vi smakade på allt, men mest förtjusta blev vi i grillad shiitakesvamp. Vi beställde hela tiden mer och kockarna tittade lite fundersamt på oss. Slutligen stod det klart att en portion kostade 50 euro. Vi hade lyckats hitta deras förnämsta delikatess.

Vad äter du före uppträdanden?

Jag försöker undvika att äta för mycket. Ofta äter jag äpplen eller mandariner. Ibland har jag också med mig en glasburk med en grön smoothie som jag dricker på eftermiddagen. Efter ett uppträdande är jag vrålhungrig. Då äter jag vad som finns att tillgå.

publication_info.published_label: 26.1.2018
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label