Olika städdukar i jämförelse - Yhteishyvä

Olika städdukar i jämförelse

Erilaiset siivousliinat vertailussa

När det begav sig rengjordes hemmen med tallsåpa och trasor, men i takt med att hygien­medvetenhet ökade och materialtekniken utvecklades ersattes de traditionella städredskapen med effektiva ren­görings- och städdukar.

some.share_label
contributors.writer
Helena Saine-Laitinen
contributors.photo
SOK

I dag dignar butikernas hyllor av olika rengörings- och städdukar.  Den största skillnaden mellan dukarna gäller materialet, uppsugningsförmågan och hur man gör sig av med den använda duken. Köpbeslutet dikteras i hög grad av användarens preferenser – en del vill ha tunna "chifonetdukar", medan andra föredrar svampdukar med stor absorptionsförmåga. Alla rengörings- och städdukar gör sitt jobb om de används rätt. 

Det är en sann glädje att använda en ren och fräsch rengöringsduk. Efter användningen kan duken tvättas för hand, i tvättmaskinen eller ihoprullad i diskmaskinens bestickhållare. Bakterier och otrevlig lukt hålls borta om man sköljer den tvättade duken i kallt vatten, vrider ur den omsorgsfullt och låter den torka luftigt.  

Av hygieniska skäl bör man ha olika dukar, gärna av olika material och med olika färg, för hemmets olika utrymmen – en duk för diskbordet, en duk för toaletten, en duk för dammtorkning.

Ögonen och näsan talar om när rengörings- eller städdukens saga är all.

Sortimentet varierar från butik till butik.

publication_info.published_label: 23.10.2014
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label