Ordning på tingen med behändiga förvaringssystem - Yhteishyvä

Ordning på tingen med behändiga förvaringssystem

Hyvä säilytysjärjestelmä pistää kodin tavarat järjestykseen

Man kan aldrig ha för mycket förvaringsutrymme. Ett behändigt förvaringssystem är lösningen om man upplever att man drunknar i saker. Tipsen nedan hjälper dig att få ordning på tingen.

some.share_label
contributors.writer
Heidi Hänninen
contributors.expert
Valikoima-hankintapäällikkö Seppo Tarkkanen, SOK Rautakauppa
contributors.photo
SOK

Många tillverkare erbjuder egna planeringsprogram på sina webbsidor. Med hjälp av programmen kan man prova olika lösningar för bland annat klädkammare innan man handlar exempelvis stänger, hyllor och korgar.

Om du planerar att skaffa ett nytt förvaringssystem lönar det sig att anteckna och skissera upp önskemålen och behoven. Fundera på vad du vill förvara i systemet och vilka krav sakerna ställer på förvaringsutrymmet. Kom ihåg att anteckna måtten.

Fundera på vilka lösningar som lämpar sig för hemmets olika utrymmen. Utnyttja också små utrymmen i till exempel garaget eller trädgårdsskjulet.

Tänk på att en klädkammare kräver god ventilation. Förvaring av kläder och textilier i nätkorgar minskar vädringsbehovet.

Saker som förvaras bakerst på en hylla, exempelvis bältesspännen och smycken, kan göras lättåtkomliga med hjälp av skenor.

Eftersom en taklampa i allmänhet inte ger tillräckligt mycket ljus lönar det sig att installera rörelsestyrda ledlampor i klädkammaren eller förvaringsutrymmet. God belysning underlättar valet av till exempel plagg.

Kombinera gärna lådor och förvaringskorgar. Varför inte piffa upp förvaringsutrymmet med färggranna förvaringselement?

Saker som inte får plats i hemmets förvaringsutrymmen, till exempel idrottsredskap, kan användas som inredningselement.

publication_info.published_label: 26.10.2015
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label