På toppen av Tornet - Yhteishyvä

På toppen av Tornet

Tornin huipulla

Eveliina Jokinen, hotellchef Solo Sokos Hotel Torni Tampere, Osuuskauppa Pirkanmaa

Hotellchefen vid Solo Sokos Hotel Torni i Tammerfors njuter av det nya hotellets ruschiga start.

some.share_label
contributors.writer
Enna Koivunen
contributors.photo
SOK

Jag blev bekant med inkvarteringsverksamheten redan som barn, då jag spenderade mina sommarlov på ett campingområde som drevs av mina morföräldrar. Jag sommarjobbade också där, och städade, betjänade kunder samt värmde bastun. Senare tog jag en examen i branschen, och redan under mina studier hörde jag om planerna att bygga ett tornhotell i Tammerfors. Jag fyllde genast i en ansökan, när byggnadsarbetena sedan inleddes efter en lång väntetid.

Som hotellchef ansvarar jag för inkvarteringsverksamheten och kundservicen. Ett av mina viktigaste uppdrag har varit att anställa och utbilda personal, för det behövs ett bra team för att hålla hotellets vardag i gång. Jag ser till att arbetsredskapen är i skick, så att ett bra arbete kan göras. Då kan vi bjuda kunderna på trevliga upplevelser och en högklassig inkvarteringsmiljö. Mitt mål är att både personalen och kunderna ska trivas bättre än de kan förvänta sig.

Jag har redan tidigare varit med vid öppnandet av hotell, så jag visste vad som väntade. Ändå är den stora brådskan ibland överraskande. Strax före invigningen i oktober stressade vi med slutförandet, och sedan dess har takten varit hög hela tiden. Vi har haft mycket kunder, vilket förstås är bra. Det finns alltd mycket att göra och utveckla i ett nytt hotell.  

Panoramabaren på hotelltaket är allas favorit. Hotellet har rosats även för sin originalitet och djärva stil. Det jag själv uppskattar speciellt i Torni Tampere är den entusiastiska och kunniga personalen, samt det lokala inslaget som syns starkt i inredningen. Detaljerna är så många, att det inte ens går att se allt vid första ögonakastet. Om jag nu övernattade på hotellet, skulle jag välja ett hörnrum, från vilket man kan beundra utsikten i två riktningar.

publication_info.published_label: 17.12.2014
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label