Rätt inställing - Yhteishyvä

Rätt inställing

Oikealla asenteella

Butikschef Urpo Kärkkäinen och expedit Veera Kähkönen

Butikschefen i Handelslaget Suur-Savo känner igen den rätta inställningen. Via programmet Naseva hittade man en lämplig person som kunde anställas.

some.share_label
contributors.writer
Katri Riihivaara
contributors.photo
SOK

Urpo Kärkkäinen, butikschef, Sale Kontiopuisto och Sale Tahiniemi, Handelslaget Suur-Savo

"Inom handeln kan man lära ut allt utom rätt inställning. Vår arbetsgemenskap behöver personal som trivs med och tycker om butiksvärldens uppgifter. Jag har arbetat 35 år i branschen och märker snabbt om en person kommer att trivas med sitt arbete eller inte.

Vi samarbetar med regionens läroinrättningar. Veera kom till oss inom ramen för programmet Naseva, som omfattar både lärande i arbetet och utbildning vid något yrkesinstitut. Jag märkte genast att Veera trivs med alla arbetsuppgifter och att hon gärna lär sig nytt. Till all lycka kunde vi anställa Veera efter läroperioden. Vi kommer att utnyttja Sanssi-kortet för hennes vidareutbildning.  Vår avsikt är att utbilda Veera till produktgruppsansvarig."

Veera Kähkönen, expedit, Sale Kontiopuisto, Handelslaget Suur-Savo

"Jag utbildade mig till el- och automationsmontör, men jag började ganska snart tvivla på att branschen är den rätta för mig. Erfarenhet av försäljning och kundbetjäning är däremot aldrig fel. Jag funderade på vad jag skulle göra och fick av en händelse höra om Naseva-programmet.

Till en början var jag lite skeptisk till att jobba inom dagligvaruhandeln. Jag hade tidigare arbetat i mansdominerade branscher och undrade vilket bemötande jag skulle få av den övervägande kvinnliga personalen. Allt gick som en dans och jag fick både stöd och råd av alla mina arbetskamrater. Urpo är en bra chef. Han upplever sig inte som förmer än vi andra och han deltar i affärens alla arbetsuppgifter.

Jag stortrivs med mitt mångsidiga arbete. Ibland sitter jag i kassan och får träffa kunder och ibland tar jag emot leveranser eller ordnar in varor i hyllorna. Min förhoppning var att få sommarjobb i butiken efter läroperioden, men till min stora glädje och häpnad fick jag fast anställning."

I denna spalt berättar anställda i S-gruppen och hos S-gruppens bonussamarbetspartner sina historier.

publication_info.published_label: 18.6.2014
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label