5. Garnera bullarna om du vill: Pensla de varma bullarna med smält margarin. Strö över nonpareller eller rulla bullarna i (finkornigt) strösocker.
1. Värm 5 dl mjölk tills den är fingervarm. Rör ned 50 g jäst, 2 dl socker, 1 msk kardemumma och 1 tsk salt. Tillsätt ett ägg. Knåda ner 15–16 dl vetemjöl i degen litet åt gången. Tillsätt 150 g mjukt margarin.
2. Täck degbunken med en duk och låt jäsa på en varm, dragfri plats i cirka 40 minuter. Stressa inte! Bullarna blir luftigare när degen har fått jäsa i lugn och ro.
3. Fördela degen i 24 delar och rulla dem till runda bullar på mjölat bord. Rulla bullarna med handen och tryck samtidigt lätt mot bordet. Lägg bullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 15 minuter.
4. Värm ugnen till 225 grader. Smörj bullarna med ägg. Strö över pärlsocker om du vill ha en traditionell garnering (nya garneringar i punkt 5). Grädda i 10–12 minuter tills bullarna har en vacker gyllenbrun färg.
6. Låt bullarna svalna och skär av hattarna. Bred lite hallonsylt eller lägg en skiva mandelmassa på bottendelen av bullarna. Spritsa vispad grädde över eller lägg upp den med en sked. Placera hattarna på bullarna och njut.