Så här tillbringar du ett roligt sportlov hemma - Yhteishyvä

Så här tillbringar du ett roligt sportlov hemma

Vältä kalliit hiihtolomamatkat ja vietä hauska loma kotona - katso 5 ideaa

Du måste inte resa bort på sportlovet, det går att hitta på en massa skoj även hemma. Se fem tips!

some.share_label
contributors.writer
Iiris von Knorring
contributors.photo
SOK
 1. Skriv först en önskelista: Alla familjemedlemmar får skriva några egna önskemål på sportlovsaktiviteter på listan. Varje familjemedlem får ett önskemål uppfyllt. Som regel kan ni ha till exempel att önskemålen ska gå att uppfylla här och nu och att de får kosta högst ett överenskommet belopp. Ett önskemål kan exempelvis vara en biokväll hemma.
   
 2. Motionera varje dag: testa olika motionsformer. Gör till exempel ett besök i simhallen på måndag, ta en skogspromenad på tisdag, åk skridsko på onsdag, åk pulka på torsdag och ordna hemmadisco på fredag.
   
 3. Ta reda på var det erbjuds aktiviteter gratis för allmänheten. Under sportlovet ordnar städerna ofta till exempel gratis skridskoåkning och olika slags sysselsättning eller läger för skolelever.
   
 4. Ordna en spelturnering.Välj några brädspel så att alla familjemedlemmar har chans att göra bra ifrån sig. Spela en omgång av varje spel och räkna sedan ihop poängen.

 5. Åk med buss eller tåg till en annan stad och lek turister: titta på sevärdheter och besök lokala butiker och kaféer. Ha en karta med er och upptäck staden.

publication_info.published_label: 26.1.2018
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label