Skådespelaren Emily Shipway: "Vi fick inte röra godsakerna under inspelningen" - Yhteishyvä

Skådespelaren Emily Shipway: "Vi fick inte röra godsakerna under inspelningen"

Emily Shipway

Emily Shipway spelar Heinähattu i filmen Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset.

Skådespelaren och skoleleven Emily Shipway, 9, berättar hur man lär sig äta sushi och vilka delikatesser man kan laga i hemköket. Emily spelar Heinähattu i filmen Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset.

some.share_label
contributors.writer
Irma Capiten
contributors.photo
SOK

Vilka maträtter tycker du om?

Makaronilåda, pasta bolognese och potatismos med ketchup. Jag tycker också om pappas special shepherd's pie with crumble gjord på bär eller äpplen och jag älskar buskblåbär.

Det bästa av allt är nog sushi. Vi äter sushi på restaurang och ibland lagar jag sushi med min syster och min bror. Första och andra gången man äter sushi tycker man kanske att "det inte är min grej", men tredje gången man äter sådana kan jag nästan lova att de smakar. Tredje gången gillt.

Hurudana matvanor har ni?

Om vi inte har träning äter hela familjen tillsammans även på vardagarna. Vi sitter alltid till bords. Jag skulle gärna äta eldig mat sittande på golvet.

Fick du mycket delikatesser under inspelningen av filmen Heinähattu ja Vilttitossu?

Vi åt lunch varje dag. Jag och Ella, som spelade Vilttitossu, fick inte röra godsakerna under inspelningen. Vi skulle ha blivit alltför vilda.

Bakar eller lagar du mat?

Jag kan inte ens steka ägg. En gång försökte jag baka en chokladkaka, men den misslyckades. Jag bakade den utan anvisningar. Det lönar sig nog att följa receptet när man bakar eller lagar mat.

En gång lagade jag leksakslim av potatismjöl och vatten hemma i köket, men mamma tyckte inte om det. Jag hittade receptet på Youtube.

Jag tycker om att baka semlor och pepparkakor tillsammans med mamma. Till julen kommer pappa och jag att baka en engelsk fruktkaka.

Vilket recept rekommenderar du?

Mamma och jag brukar laga smoothies. I går hittade jag på ett nytt recept: banan, gurka, äpple och äppelsaft. Det lönar sig att prova!

publication_info.published_label: 21.12.2017
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label