Ta vara på glöggsäsongen! - Yhteishyvä

Ta vara på glöggsäsongen!

Glögimausteet

När man har fått nog av den traditionella glöggen kan man blanda till en glöggdrink, koka en egen blandning eller modifiera färdig glögg.

some.share_label
contributors.writer
Tiina Valkonen
contributors.photo
SOK

Festtomtens glöggskumpa

  • Slå en tesked granatäppelkärnor i ett glas.
  • Fyll glaset till hälften med kylskåpskall vit glögg och fyll sedan upp med mousserande vin.

Granhuggarens chiliglögg

  • Slå en liter traditionell glögg, en kluven chilifrukt och en rejäl bit färsk skivad ingefära i en kastrull.
  • Koka upp blandningen och låt den dra 10 minuter under lock.

Julgummans tranbärsglögg

  • Koka upp en halv liter tranbärssaft med glöggkrydda i en kastrull.
  • Låt blandningen dra en timme under lock. Sila, slå i en halv liter rödvin och värm blandningen.
publication_info.published_label: 15.11.2017
publication_info.modified_label: 11.12.2018
some.share_label