Loppusyksyn marenkisessa britassa maistuvat pirteät puolukat sekä kinuskikermasta ja maitorahkasta vatkattu kuohkea täyte. Puolukkabritan kaurapohja on gluteeniton, joten kakku on hyvä valinta alkutalven juhliin.
Puolukkabrita
Loppusyksyn marenkisessa britassa maistuvat pirteät puolukat sekä kinuskikermasta ja maitorahkasta vatkattu kuohkea täyte. Puolukkabritan kaurapohja on gluteeniton, joten kakku on hyvä valinta alkutalven juhliin.
Kyllä ruisjauhoistakin voi leipoa makeaa – varsinkin jos leivonnaisessa on ruispuolukkapuuron ihanat maut. Täytä ruiskääretorttu puolukoilla ja kinuskikermavaahdolla. Valuta päälle kinuskikermasta keitetty superhelppo kinuskikastike. Muista kinuskin ja puolukan liitto myös, kun seuraavan kerran teet puolukkapiirakkaa. Nauti se kinuskikastikkeen kera.
Oletko maistanut omenapannareita? Entä oletko maistanut omenapannareita suolakinuskin kanssa? Tuplahyvää! Keitä kinuskikastike itse tai käytä valmista kastiketta. Mausta se suolahiutaleilla ja omenakuutioilla ja valuta pannukakkujen päälle.
Lempeästi kinuskinen juustokakku tehdään kinuskituorejuustosta ja koristellaan suklaakonvehdeilla. Jos haluat kakkuun enemmän karamellin makua, valitse koristeeksi toffee- tai kinuskitäytteisiä konvehteja. Ja jos oikein kovasti tekee mieli kinuskia, valuta kakun päälle vielä vähän valmista kinuskikastiketta.
Tämä toffeepiirakka on kinuskinrakastajan unelmatorttu. Tee sille keksipohja suklaakekseistä ja täytä piirakka paksulla, täyteläisellä voi-kinuskitäytteellä, jonka maustat suolahiutaleilla.
Keikautetut kakut ovat varmasti tuttuja, mutta oletko kokeillut keikauspullaa? Rullaa pähkinöillä täytetyt kanelipuustit vuokaan – itse keitetyn kinuskikastikkeen päälle – ja paista bostonpullaksi. Kumoa kypsä sisaruspulla ylösalaisin, niin lämmin kinuski valuu pullien kierteisiin ja tekee niistä ihanat toffeepullat.
Mokkapalojen kinuskiversiossa on kaikki kohdallaan: suklainen, kahvilla maustettu kakkupohja, toffeenmakuinen mascarponetäyte ja suolapähkinät. Kinuskimokkapalat on yksinkertaisesti aivan täydellinen peltileivonnainen!
Valmiista murotaikinasta teet helposti herkulliset vadelma-kinuskiruudut. Paista kaulitut taikinalevyt uunissa ilman täytteitä ja kokoa niistä vadelmamarmeladin kanssa leivospohja, jonka kuorrutat kinuskilla ja pähkinöillä. Leikkaa ruuduiksi ja herkuttele kahvin kanssa.
Jälkiruokahitti banoffee yhdistää banaanin ja toffeen. Pyöräytä klassinen makupari tällä kertaa kääretorttuun, johon maustamaton jogurtti tuo kivan hapokkaan lisän. Kinuskikastikkeella ja suolapähkinöillä viimeistellyn banoffee-kääretortun lisäksi reseptissä on kolme muuta kivaa täytevaihtoehtoa.
Kinuskikastikkeen keittäminen on helppoa. Pitää vain valvoa, ettei kinuski kiehu liian kovaa. Kun keität kastikkeen vaikkapa raikkaille marjoille, kermaa tulee seokseen kaksi kertaa enemmän kuin sokeria. Jos taas tekeillä on paksumpi kinuskikuorrute kakun päälle, tarvitset yhtä paljon kermaa ja sokeria. Kakkujen kuorruttamiseen tarkoitettu paksu kinuski sopii muuten myös kinuskipopcornien maustamiseen.
Kinuski onnistuu helposti myös vegaanisena. Tee helppo maidoton kinuskikastike esimerkiksi kookoskermasta. Lämmin kookoskinuski maistuu ihanalta kohmeisten karpaloiden tai muiden jääkylmien marjojen kanssa.