Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Puolukka-kinuskikääretorttu

Puolukka-kinuskikääretorttu

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Makean kinuskin ja hapokkaan puolukan makuyhdistelmä on voittamaton! Kääretorttu saa lisämakua ruisjauhoista.

Ainekset

1 3/4 dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria

täyte

2 1/2 dl
(1 prk) kinuskikermaa
2 dl
pakastepuolukoita

kinuskikuorrute

2 1/2 dl
(1 prk) kinuskikermaa

lisäksi

1 rkl
sokeria leivinpaperille
1/2 dl
puolukoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.

2

Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Riko munat toiseen kulhoon, lisää sokeri ja vatkaa ne sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita haarukkavatkaimella varovasti tasaiseksi.

1 3/4 dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
3

Levitä taikina pellille. Paista uunissa noin 8 minuuttia.

4

Laita pöydälle pellin kokoinen pala leivinpaperia. Ripottele sille tasaisesti sokeria. Kun torttulevy on valmis, nosta se pois pelliltä pitämällä kiinni leivinpaperin kulmista. Käännä levy ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota uunissa ollut leivinpaperi varoen. Anna torttulevyn jäähtyä.

1 rkl
sokeria leivinpaperille
5

Pese kulhot ja sähkövatkaimen vispilät, kuivaa ne huolellisesti.

6

Vatkaa täytteen kinuskikerma sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta kohmeiset puolukat toisessa kulhossa sauvasekoittimella. Sekoita sose kermavaahtoon. Levitä puolukkavaahto jäähtyneelle torttulevylle.

2 1/2 dl
(1 prk) kinuskikermaa
2 dl
pakastepuolukoita
7

Rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Laita torttu leivinpaperiin käärittynä jääkaappiin.

8

Keitä kuorrutteen kinuskikermaa kattilassa välillä sekoittaen 8–12 minuuttia, kunnes seos on paksua ja tummaa. Tiputa pisara kinuskia kylmään veteen. Jos se jähmettyy, kinuski on valmista. Anna jäähtyä 15 minuuttia.

2 1/2 dl
(1 prk) kinuskikermaa
9

Ota kääretorttu paperista ja laita tarjoiluastiaan. Valuta kinuski lusikalla päälle. Koristele puolukoilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.9.2021
Muokattu: 5.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

155

649

6,4 g

3,9 g

19,8 g

14,7 g

1,4 g

3,7 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli