Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Riko munat toiseen kulhoon, lisää sokeri ja vatkaa ne sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita haarukkavatkaimella varovasti tasaiseksi.
Levitä taikina pellille. Paista uunissa noin 8 minuuttia.
Laita pöydälle pellin kokoinen pala leivinpaperia. Ripottele sille tasaisesti sokeria. Kun torttulevy on valmis, nosta se pois pelliltä pitämällä kiinni leivinpaperin kulmista. Käännä levy ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota uunissa ollut leivinpaperi varoen. Anna torttulevyn jäähtyä.
Pese kulhot ja sähkövatkaimen vispilät, kuivaa ne huolellisesti.
Vatkaa täytteen kinuskikerma sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Soseuta kohmeiset puolukat toisessa kulhossa sauvasekoittimella. Sekoita sose kermavaahtoon. Levitä puolukkavaahto jäähtyneelle torttulevylle.
Rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Laita torttu leivinpaperiin käärittynä jääkaappiin.
Keitä kuorrutteen kinuskikermaa kattilassa välillä sekoittaen 8–12 minuuttia, kunnes seos on paksua ja tummaa. Tiputa pisara kinuskia kylmään veteen. Jos se jähmettyy, kinuski on valmista. Anna jäähtyä 15 minuuttia.
Ota kääretorttu paperista ja laita tarjoiluastiaan. Valuta kinuski lusikalla päälle. Koristele puolukoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
155
649
6,4 g
3,9 g
19,8 g
14,7 g
1,4 g
3,7 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli