Puolukka-kinuskikääretorttu

arvosana5/5

(3)arviota
12 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Makean kinuskin ja hapokkaan puolukan makuyhdistelmä on voittamaton! Kääretorttu saa lisämakua ruisjauhoista.

Ainekset

MääräAinesosa
1 3/4 dlruisjauhoja
1 tlleivinjauhetta
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria

Täyte

397 g(1 prk) karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 dlpakastepuolukoita
2 dlvispikermaa
2 rklsokeria

Lisäksi

1 rklsokeria leivinpaperille
1/2 dlpuolukoita

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.

  2. 2

    Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Riko munat toiseen kulhoon, lisää sokeri ja vatkaa ne sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita haarukkavatkaimella varovasti tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1 3/4 dlruisjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
  3. 3

    Levitä taikina pellille. Paista uunissa noin 8 minuuttia.

  4. 4

    Laita pöydälle pellin kokoinen pala leivinpaperia. Ripottele sille tasaisesti sokeria. Kun torttulevy on valmis, nosta se pois pelliltä pitämällä kiinni leivinpaperin kulmista. Käännä levy ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota uunissa ollut leivinpaperi varoen. Anna torttulevyn jäähtyä.

    MääräAinesosa
    1 rklsokeria leivinpaperille
  5. 5

    Pese kulhot ja sähkövatkaimen vispilät, kuivaa ne huolellisesti.

  6. 6

    Levitä 3/4 kinuskista torttulevylle. Sekoita loppuun kinuskiin noin 2 rkl maitoa. Säästä loppu kinuski koristeluun.

    MääräAinesosa
    397 g(1 prk) karamellisoitua kondensoitua maitoa
  7. 7

    Vatkaa täytteen kerma sähkövatkaimella kuohkeaksi, napakaksi vaahdoksi. Soseuta kohmeiset puolukat toisessa kulhossa sauvasekoittimella. Sekoita sose kermavaahtoon. Mausta sokerilla. Levitä puolukkavaahto jäähtyneelle torttulevylle.

    MääräAinesosa
    2 dlvispikermaa
    2 dlpakastepuolukoita
    2 rklsokeria
  8. 8

    Rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi. Laita torttu leivinpaperiin käärittynä jääkaappiin.

  9. 9

    Ota kääretorttu paperista ja laita tarjoiluastiaan. Valuta kinuski lusikalla päälle. Koristele puolukoilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 397 g (1 prk) karamellisoitua kondensoitua maitoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
20.9.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä