Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan.
Peitä piirakkavuoan pohja (halkaisija 30 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin. Levitä hillo päälle ja ripottele puolukat pinnalle.
Nypi kauramurun kylmä rasva, kaurahiutaleet ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos piirakan pinnalle.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Leikkaa piirakka jäähtyneenä paloiksi ja siivilöi tomusokeria pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
477
1997
22,8 g
13,7 g
59,7 g
26,4 g
2,9 g
7,5 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta,
1 tl Kanelia,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli