Puolukka-kaurapiirakka

arvosana5/5

(2)arviota
10 Palaa

45 min (josta 20 min aktiivista)

Täytä kanelilla maustettu muropohja herkullisella hillolla ja kirpeillä puolukoilla. Tee puolukkapiirakkaan vielä rapea murupinta kaurahiutaleista. Kokeile maukasta kauramurua myös muissa marjapiirakoissa.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gvoita tai margariinia
1 dlsokeria
2 kplkananmunaa
6 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
3 dlpuolukkahilloa
2 dlpuolukoita (pakaste)

Kauramuruseos

50 gvoita tai margariinia
2 dlkaurahiutaleita
1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria

Pinnalle

tomusokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

    MääräAinesosa
    200 gvoita tai margariinia
    1 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
  2. 2

    Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan.

    MääräAinesosa
    6 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 tlkanelia
  3. 3

    Peitä piirakkavuoan pohja (halkaisija 30 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin. Levitä hillo päälle ja ripottele puolukat pinnalle.

    MääräAinesosa
    3 dlpuolukkahilloa
    2 dlpuolukoita (pakaste)
  4. 4

    Nypi kauramurun kylmä rasva, kaurahiutaleet ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos piirakan pinnalle.

    MääräAinesosa
    50 gvoita tai margariinia
    2 dlkaurahiutaleita
    1/2 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  5. 5

    Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

  6. 6

    Leikkaa piirakka jäähtyneenä paloiksi ja siivilöi tomusokeria pinnalle.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä