Puolukka-kaurapiirakka
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytä kanelilla maustettu muropohja herkullisella hillolla ja kirpeillä puolukoilla. Tee puolukkapiirakkaan vielä rapea murupinta kaurahiutaleista. Kokeile maukasta kauramurua myös muissa marjapiirakoissa.
| 200 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 3 dl | puolukkahilloa |
| 2 dl | puolukoita (pakaste) |
| Kauramuruseos | |
|---|---|
| 50 g | voita tai margariinia |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Pinnalle | |
| tomusokeria | |
- 1.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
- 2.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan.
- 3.
Peitä piirakkavuoan pohja (halkaisija 30 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin. Levitä hillo päälle ja ripottele puolukat pinnalle.
- 4.
Nypi kauramurun kylmä rasva, kaurahiutaleet ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos piirakan pinnalle.
- 5.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- 6.
Leikkaa piirakka jäähtyneenä paloiksi ja siivilöi tomusokeria pinnalle.
Puolukka-kaurapiirakka
arvosana5/5
45 min (josta 20 min aktiivista)
Täytä kanelilla maustettu muropohja herkullisella hillolla ja kirpeillä puolukoilla. Tee puolukkapiirakkaan vielä rapea murupinta kaurahiutaleista. Kokeile maukasta kauramurua myös muissa marjapiirakoissa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 6 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 3 dl | puolukkahilloa |
| 2 dl | puolukoita (pakaste) |
Kauramuruseos | |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Pinnalle | |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai margariinia 1 dl sokeria 2 kpl kananmunaa - 2
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan.
Määrä Ainesosa 6 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl kanelia - 3
Peitä piirakkavuoan pohja (halkaisija 30 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin. Levitä hillo päälle ja ripottele puolukat pinnalle.
Määrä Ainesosa 3 dl puolukkahilloa 2 dl puolukoita (pakaste) - 4
Nypi kauramurun kylmä rasva, kaurahiutaleet ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos piirakan pinnalle.
Määrä Ainesosa 50 g voita tai margariinia 2 dl kaurahiutaleita 1/2 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria - 5
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- 6
Leikkaa piirakka jäähtyneenä paloiksi ja siivilöi tomusokeria pinnalle.
Määrä Ainesosa tomusokeria
Ravintosisältö
480
Energiaa kcal
2007
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
13,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,1 g
Hiilihydraatteja
26,4 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
7,6 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
480
Energiaa kcal
2007
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
13,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,1 g
Hiilihydraatteja
26,4 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
7,6 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























