Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
puolukka-kaurapiirakka

Puolukka-kaurapiirakka

timer-icon45 min
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Täytä kanelilla maustettu muropohja herkullisella hillolla ja kirpeillä puolukoilla. Tee puolukkapiirakkaan vielä rapea murupinta kaurahiutaleista. Kokeile maukasta kauramurua myös muissa marjapiirakoissa.

Ainekset

200 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
6 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
3 dl
Puolukkahilloa
2 dl
puolukoita (pakaste)

kauramuruseos

50 g
Voita tai margariinia
2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

pinnalle

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

200 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
2

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan.

6 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
3

Peitä piirakkavuoan pohja (halkaisija 30 cm) leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin sormin. Levitä hillo päälle ja ripottele puolukat pinnalle.

3 dl
Puolukkahilloa
2 dl
puolukoita (pakaste)
4

Nypi kauramurun kylmä rasva, kaurahiutaleet ja sokeri murumaiseksi seokseksi. Ripottele muruseos piirakan pinnalle.

50 g
Voita tai margariinia
2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
5

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

6

Leikkaa piirakka jäähtyneenä paloiksi ja siivilöi tomusokeria pinnalle.

Tomusokeria
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 16.10.2012
Muokattu: 31.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

477

1997

22,8 g

13,7 g

59,7 g

26,4 g

2,9 g

7,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

1 tl Kanelia,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli