Puolukka-kaurapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Puolukka-kaurapiirakka

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

200 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
6 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kanelia
2 1/2 dl
Puolukkahilloa

kauramuruseos

50 g
Voita tai margariinia
2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

pinnalle

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina leivinpaperoidun piirakkavuoan (noin 30 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä päälle hillo. Murusta kulhossa kylmä rasva, kaurahiutaleet ja sokerit keskenään. Ripottele piirakan pinnalle. Paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1940

463

22,7 g

13,7 g

56,6 g

23,5 g

2,5 g

7,4 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

1 tl Kanelia,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli