Kääretorttu - neljä herkullista täytettä

arvosana5/5

(4)arviota
12 Kappaletta

30 min

Kääretorttu sopii niin kahvipöydän tarjottavaksi kuin juhlaankin. Valitse suosikkisi sitruuna-, marja-, laku- ja banoffeetäytteistä – tai kokeile vaikka kaikkia!

Ainekset

MääräAinesosa

Kääretorttupohja

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlperunajauhoja
3/4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Lisäksi

1/2 dlsokeria

Vaihtoehto 1: sitruunatorttu

400 g(2 rs, à 200 g) vaniljatuorejuustoa
2 1/2 dllemon curd -sitruunatahnaa
2 rkltomusokeria
1/2 kplsitruunaa

Vaihtoehto 2: marjatorttu

250 g(1 prk) maitorahkaa
1/2 dlvaahterasiirappia
1/2 tlkardemummaa
200 g(1 ps) mustikoita (pakaste)
200 g(1 rs) kotimaisia vadelmia (pakaste)
2 rkltomusokeria
1 dltuoreita mustikoita ja/tai vadelmia koristeluun
mintunlehtiä

Vaihtoehto 3: laku-valkosuklaatorttu

200 g(2 pkt, à 100 g) valkosuklaata
13 kpl(à 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (kick-patukkaa)
4 dl(2 prk) vispikermaa
1/2 dlsokeria
125 g(½ prk) maitorahkaa

Vaihtoehto 4: banoffeetorttu

2 kplbanaania
2 dlturkkilaista jogurttia
2 dl(1 prk) kinuskikastiketta
2 dl(1 prk) vispikermaa
2 rklsokeria
1 dlsuolapähkinöitä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kääretorttupohja

    Säädä uuni 225 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot munavaahtoon varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.

    Kypsennä uunissa noin 7 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle, ripottele sille sokeria ja kumoa kypsä kääretorttulevy sen päälle. Poista pohjapaperi kääretorttupohjasta varovasti vetäen.

    Valmista valitsemasi makuvaihtoehto.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    3/4 dlvehnäjauhoja
    1 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1/2 dlsokeria
  2. 2

    Vaihtoehto 1: sitruunatorttu

    Sekoita tuorejuusto ja 2 dl lemon curdia. Levitä täyte pohjalle ja kääri torttu pidemmän sivun puolelta napakaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle.

    Siivilöi tortulle tomusokeria ja pursota päälle lemon curdia pursotuspussilla.

    Pese ja raasta sitruuna. Viimeistele torttu sitruunankuoriraasteella.

    MääräAinesosa
    400 g(2 rs, à 200 g) vaniljatuorejuustoa
    1/2 kplsitruunaa
    2 rkltomusokeria
    2 1/2 dllemon curd -sitruunatahnaa
  3. 3

    Vaihtoehto 2: marjatorttu

    Sekoita rahkaan vaahterasiirappi ja kardemumma. Lisää jäiset marjat ja sekoita. Levitä täyte pohjalle ja kääri torttu pidemmän sivun puolelta napakaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle.

    Siivilöi tortulle tomusokeria ja koristele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    mintunlehtiä
    1 dltuoreita mustikoita ja/tai vadelmia koristeluun
    2 rkltomusokeria
    1/2 dlvaahterasiirappia
    200 g(1 ps) mustikoita (pakaste)
    200 g(1 rs) kotimaisia vadelmia (pakaste)
    1/2 tlkardemummaa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
  4. 4

    Vaihtoehto 3: laku-valkosuklaatorttu

    Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen.

    Paloittele 8 lakritsitoffeepatukkaa kattilaan. Avaa ensimmäinen kermapurkki ja lisää 2 rkl kermaa. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes patukat ovat sulaneet. Sekoita joukkoon sula valkosuklaa ja vielä 2 rkl vispikermaa. Levitä täyte ripeästi kääretorttupohjalle.

    Vaahdota avatussa purkissa jäljellä oleva kerma. Lisää sokeri ja rahka vaahdotuksen loppuvaiheessa. Levitä vaahto jäähtyneen lakritsitäytteen päälle ja kääri torttu pidemmän sivun puolelta napakaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle.

    Koristelua varten paloittele 4 lakritsitoffeepatukkaa kattilaan. Avaa toinen kermapurkki, lisää 2 rkl kermaa ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes patukat ovat liuenneet. Anna jäähtyä hetki.

    Vaahdota loppu kerma. Lisää loppuvaiheessa lakritsitoffeeseos koko ajan vatkaten. Levitä vaahto kääretortulle. Rouhi viimeinen lakritsitoffeepatukka ja viimeistele torttu rouheella.

    MääräAinesosa
    13 kpl(à 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (kick-patukkaa)
    1/2 dlsokeria
    4 dl(2 prk) vispikermaa
    125 g(½ prk) maitorahkaa
    200 g(2 pkt, à 100 g) valkosuklaata
  5. 5

    Vaihtoehto 4: banoffeetorttu

    Kuori banaanit, soseuta ne haarukalla.Sekoita joukkoon jogurtti ja 1 ½ dl kinuskikastiketta.

    Levitä täyte torttupohjan päälle ja kääri torttu pidemmän sivun puolelta napakaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle.

    Vaahdota kerma. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sokeri ja vatkaa vielä hetki. Levitä vaahto kääretortun päälle. Valuta lopusta kastikkeesta raitoja tortun pinnalle. Viimeistele suolapähkinöillä.

    MääräAinesosa
    1 dlsuolapähkinöitä
    2 rklsokeria
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    2 kplbanaania
    2 dl(1 prk) kinuskikastiketta
    2 dlturkkilaista jogurttia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kardemummaa, mintunlehtiä, 2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
7.9.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä