Kääretorttupohja
Säädä uuni 225 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot munavaahtoon varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
Kypsennä uunissa noin 7 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle, ripottele sille sokeria ja kumoa kypsä kääretorttulevy sen päälle. Poista pohjapaperi kääretorttupohjasta varovasti vetäen.
Valmista valitsemasi makuvaihtoehto.
Vaihtoehto 1: sitruunatorttu
Sekoita tuorejuusto ja 2 dl lemon curdia. Levitä täyte pohjalle ja kääri torttu pidemmän sivun puolelta napakaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle.
Siivilöi tortulle tomusokeria ja pursota päälle lemon curdia pursotuspussilla.
Pese ja raasta sitruuna. Viimeistele torttu sitruunankuoriraasteella.
Vaihtoehto 2: marjatorttu
Sekoita rahkaan vaahterasiirappi ja kardemumma. Lisää jäiset marjat ja sekoita. Levitä täyte pohjalle ja kääri torttu pidemmän sivun puolelta napakaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle.
Siivilöi tortulle tomusokeria ja koristele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.
Vaihtoehto 3: laku-valkosuklaatorttu
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen.
Paloittele 8 lakritsitoffeepatukkaa kattilaan. Avaa ensimmäinen kermapurkki ja lisää 2 rkl kermaa. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes patukat ovat sulaneet. Sekoita joukkoon sula valkosuklaa ja vielä 2 rkl vispikermaa. Levitä täyte ripeästi kääretorttupohjalle.
Vaahdota avatussa purkissa jäljellä oleva kerma. Lisää sokeri ja rahka vaahdotuksen loppuvaiheessa. Levitä vaahto jäähtyneen lakritsitäytteen päälle ja kääri torttu pidemmän sivun puolelta napakaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle.
Koristelua varten paloittele 4 lakritsitoffeepatukkaa kattilaan. Avaa toinen kermapurkki, lisää 2 rkl kermaa ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes patukat ovat liuenneet. Anna jäähtyä hetki.
Vaahdota loppu kerma. Lisää loppuvaiheessa lakritsitoffeeseos koko ajan vatkaten. Levitä vaahto kääretortulle. Rouhi viimeinen lakritsitoffeepatukka ja viimeistele torttu rouheella.
Vaihtoehto 4: banoffeetorttu
Kuori banaanit, soseuta ne haarukalla.Sekoita joukkoon jogurtti ja 1 ½ dl kinuskikastiketta.
Levitä täyte torttupohjan päälle ja kääri torttu pidemmän sivun puolelta napakaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle.
Vaahdota kerma. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sokeri ja vatkaa vielä hetki. Levitä vaahto kääretortun päälle. Valuta lopusta kastikkeesta raitoja tortun pinnalle. Viimeistele suolapähkinöillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
680
2848
38,0 g
19,8 g
67,4 g
58,2 g
3,1 g
14,4 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl kardemummaa,
mintunlehtiä,
2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli