Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kääretorttu neljällä eri tapaa

timer-icon30 min
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Kääretorttu sopii niin kahvipöydän tarjottavaksi kuin juhlaankin. Valitse suosikkisi sitruuna-, marja-, laku- ja banoffeetäytteistä – tai kokeile vaikka kaikkia!

Ainekset

Kääretorttupohja

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Perunajauhoja
3/4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

Lisäksi

1/2 dl
sokeria

Vaihtoehto 1: sitruunatorttu

400 g
(2 rs, à 200 g) vaniljatuorejuustoa
2 1/2 dl
lemon curd -sitruunatahnaa
2 rkl
tomusokeria
1/2 kpl
sitruunaa

Vaihtoehto 2: marjatorttu

250 g
(1 prk) maitorahkaa
1/2 dl
vaahterasiirappia
1/2 tl
kardemummaa
200 g
(1 ps) mustikoita (pakaste)
200 g
(1 rs) kotimaisia vadelmia (pakaste)
2 rkl
tomusokeria
1 dl
tuoreita mustikoita ja/tai vadelmia koristeluun
mintunlehtiä

Vaihtoehto 3: laku-valkosuklaatorttu

200 g
(2 pkt, à 100 g) valkosuklaata
13 kpl
(à 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (Kick-patukkaa)
4 dl
(2 prk) vispikermaa
1/2 dl
sokeria
125 g
(½ prk) maitorahkaa

Vaihtoehto 4: banoffeetorttu

2 kpl
banaania
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 dl
(1 prk) kinuskikastiketta
2 dl
(1 prk) vispikermaa
2 rkl
sokeria
1 dl
suolapähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kääretorttupohja

Säädä uuni 225 asteeseen. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot munavaahtoon varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.

Kypsennä uunissa noin 7 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle, ripottele sille sokeria ja kumoa kypsä kääretorttulevy sen päälle. Poista pohjapaperi kääretorttupohjasta varovasti vetäen.

Valmista valitsemasi makuvaihtoehto.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
3/4 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
sokeria
2

Vaihtoehto 1: sitruunatorttu

Sekoita tuorejuusto ja 2 dl lemon curdia. Levitä täyte pohjalle ja kääri torttu pidemmän sivun puolelta napakaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle.

Siivilöi tortulle tomusokeria ja pursota päälle lemon curdia pursotuspussilla.

Pese ja raasta sitruuna. Viimeistele torttu sitruunankuoriraasteella.

400 g
(2 rs, à 200 g) vaniljatuorejuustoa
1/2 kpl
sitruunaa
2 rkl
tomusokeria
2 1/2 dl
lemon curd -sitruunatahnaa
3

Vaihtoehto 2: marjatorttu

Sekoita rahkaan vaahterasiirappi ja kardemumma. Lisää jäiset marjat ja sekoita. Levitä täyte pohjalle ja kääri torttu pidemmän sivun puolelta napakaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle.

Siivilöi tortulle tomusokeria ja koristele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.

mintunlehtiä
1 dl
tuoreita mustikoita ja/tai vadelmia koristeluun
2 rkl
tomusokeria
1/2 dl
vaahterasiirappia
200 g
(1 ps) mustikoita (pakaste)
200 g
(1 rs) kotimaisia vadelmia (pakaste)
1/2 tl
kardemummaa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
4

Vaihtoehto 3: laku-valkosuklaatorttu

Sulata paloiteltu suklaa mikrossa miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen.

Paloittele 8 lakritsitoffeepatukkaa kattilaan. Avaa ensimmäinen kermapurkki ja lisää 2 rkl kermaa. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes patukat ovat sulaneet. Sekoita joukkoon sula valkosuklaa ja vielä 2 rkl vispikermaa. Levitä täyte ripeästi kääretorttupohjalle.

Vaahdota avatussa purkissa jäljellä oleva kerma. Lisää sokeri ja rahka vaahdotuksen loppuvaiheessa. Levitä vaahto jäähtyneen lakritsitäytteen päälle ja kääri torttu pidemmän sivun puolelta napakaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle.

Koristelua varten paloittele 4 lakritsitoffeepatukkaa kattilaan. Avaa toinen kermapurkki, lisää 2 rkl kermaa ja sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes patukat ovat liuenneet. Anna jäähtyä hetki.

Vaahdota loppu kerma. Lisää loppuvaiheessa lakritsitoffeeseos koko ajan vatkaten. Levitä vaahto kääretortulle. Rouhi viimeinen lakritsitoffeepatukka ja viimeistele torttu rouheella.

13 kpl
(à 19 g) lakritsitoffeepatukkaa (Kick-patukkaa)
1/2 dl
sokeria
4 dl
(2 prk) vispikermaa
125 g
(½ prk) maitorahkaa
200 g
(2 pkt, à 100 g) valkosuklaata
5

Vaihtoehto 4: banoffeetorttu

Kuori banaanit, soseuta ne haarukalla.Sekoita joukkoon jogurtti ja 1 ½ dl kinuskikastiketta.

Levitä täyte torttupohjan päälle ja kääri torttu pidemmän sivun puolelta napakaksi rullaksi. Jätä sauma tortun alle.

Vaahdota kerma. Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sokeri ja vatkaa vielä hetki. Levitä vaahto kääretortun päälle. Valuta lopusta kastikkeesta raitoja tortun pinnalle. Viimeistele suolapähkinöillä.

1 dl
suolapähkinöitä
2 rkl
sokeria
2 dl
(1 prk) vispikermaa
2 kpl
banaania
2 dl
(1 prk) kinuskikastiketta
2 dl
turkkilaista jogurttia
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 14.11.2006
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

680

2848

38,0 g

19,8 g

67,4 g

58,2 g

3,1 g

14,4 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl kardemummaa,

mintunlehtiä,

2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli