Pipari-omenapannukakut ja suolakinuskikastike
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausta talviset pannukakut piparimuruilla ja omenaraasteella. Kokeile pannareihin loppusyksyn satokauden punaposkista ja rapeaa Honey Crunch -omenaa. Kuohkeat pikkuletut maistuvat omenaisen suolakinuskikastikkeen kanssa.
| Pipari-omenapannukakut | |
|---|---|
| 50 g | piparkakkuja |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 kpl | omena (esim. honey crunch) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | maitoa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Suolakinuskikastike | |
| 1 kpl | omena |
| 2 dl | (1 prk) kinuskikastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 1 - 3 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Murenna piparkakut kaulimella vahvassa muovipussissa. Yhdistä piparimuru ja kuivat aineet kulhossa. Huuhtele, kuori ja raasta omena. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja öljy kananmunien joukkoon. Sekoita jauhoseos taikinaan. Vatkaa loppu maito ja omenaraaste joukkoon. Jätä taikina turpoamaan.
- 2.
Valmista suolakinuski. Huuhtele ja kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita kinuskikastike, suola ja omenakuutiot kulhossa.
- 3.
Kuumenna lettupannu. Lisää öljyä pannun koloihin ja annostele noin ½ dl taikinaa kuhunkin koloon, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi alumiinifolion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut kinuskikastikkeen kanssa.
Pipari-omenapannukakut ja suolakinuskikastike
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Mausta talviset pannukakut piparimuruilla ja omenaraasteella. Kokeile pannareihin loppusyksyn satokauden punaposkista ja rapeaa Honey Crunch -omenaa. Kuohkeat pikkuletut maistuvat omenaisen suolakinuskikastikkeen kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pipari-omenapannukakut | |
| 50 g | piparkakkuja |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 kpl | omena (esim. honey crunch) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | maitoa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Suolakinuskikastike | |
| 1 kpl | omena |
| 2 dl | (1 prk) kinuskikastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1 - 3 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Murenna piparkakut kaulimella vahvassa muovipussissa. Yhdistä piparimuru ja kuivat aineet kulhossa. Huuhtele, kuori ja raasta omena. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja öljy kananmunien joukkoon. Sekoita jauhoseos taikinaan. Vatkaa loppu maito ja omenaraaste joukkoon. Jätä taikina turpoamaan.
Määrä Ainesosa 50 g piparkakkuja 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria 1/2 tl kanelia 1/4 tl suolaa 1 kpl omena (esim. honey crunch) 3 dl maitoa 1 rkl rypsiöljyä - 2
Valmista suolakinuski. Huuhtele ja kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita kinuskikastike, suola ja omenakuutiot kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl omena 2 dl (1 prk) kinuskikastiketta 1/2 tl suolaa - 3
Kuumenna lettupannu. Lisää öljyä pannun koloihin ja annostele noin ½ dl taikinaa kuhunkin koloon, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi alumiinifolion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut kinuskikastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 1 - 3 rkl rypsiöljyä
Ravintosisältö
102
Energiaa kcal
425
Energiaa kj
5,7 g
Rasvaa
1,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,7 g
Hiilihydraatteja
4,1 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
2,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
102
Energiaa kcal
425
Energiaa kj
5,7 g
Rasvaa
1,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,7 g
Hiilihydraatteja
4,1 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
2,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























