Pipari-omenapannukakut ja suolakinuskikastike

arvosana5/5

(2)arviota
16 Kappaletta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Mausta talviset pannukakut piparimuruilla ja omenaraasteella. Kokeile pannareihin loppusyksyn satokauden punaposkista ja rapeaa Honey Crunch -omenaa. Kuohkeat pikkuletut maistuvat omenaisen suolakinuskikastikkeen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa

Pipari-omenapannukakut

50 g piparkakkuja
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1/2 tl kanelia
1/4 tlsuolaa
1 kplomena (esim. honey crunch)
2 kplkananmunaa
3 dlmaitoa
1 rklrypsiöljyä

Suolakinuskikastike

1 kplomena
2 dl(1 prk) kinuskikastiketta
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

1 - 3 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Murenna piparkakut kaulimella vahvassa muovipussissa. Yhdistä piparimuru ja kuivat aineet kulhossa. Huuhtele, kuori ja raasta omena. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja öljy kananmunien joukkoon. Sekoita jauhoseos taikinaan. Vatkaa loppu maito ja omenaraaste joukkoon. Jätä taikina turpoamaan.

    MääräAinesosa
    50 g piparkakkuja
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 tlvaniljasokeria
    1/2 tl kanelia
    1/4 tlsuolaa
    1 kplomena (esim. honey crunch)
    3 dlmaitoa
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Valmista suolakinuski. Huuhtele ja kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita kinuskikastike, suola ja omenakuutiot kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 kplomena
    2 dl(1 prk) kinuskikastiketta
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Kuumenna lettupannu. Lisää öljyä pannun koloihin ja annostele noin ½ dl taikinaa kuhunkin koloon, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi alumiinifolion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut kinuskikastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 - 3 rklrypsiöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
11.10.2020
|
Päivitetty: 8.10.2025

Samankaltaisia reseptejä