Pipari-omenapannukakut ja suolakinuskikastike | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pipari-omenapannukakut ja suolakinuskikastike

Pipari-omenapannukakut ja suolakinuskikastike

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Mausta talviset pannukakut piparimuruilla ja omenaraasteella. Kokeile pannareihin loppusyksyn satokauden punaposkista ja rapeaa Honey Crunch -omenaa. Kuohkeat pikkuletut maistuvat omenaisen suolakinuskikastikkeen kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

pipari-omenapannukakut

50 g
piparkakkuja
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
kanelia
1/4 tl
suolaa
1 kpl
omena (esim. Honey Crunch)
2 kpl
kananmunaa
3 dl
maitoa
1 rkl
rypsiöljyä

suolakinuskikastike

1 kpl
omena
2 dl
(1 prk) kinuskikastiketta
1/2 tl
suolaa

lisäksi

1 - 3 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murenna piparkakut kaulimella vahvassa muovipussissa. Yhdistä piparimuru ja kuivat aineet kulhossa. Huuhtele, kuori ja raasta omena. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja öljy kananmunien joukkoon. Sekoita jauhoseos taikinaan. Vatkaa loppu maito ja omenaraaste joukkoon. Jätä taikina turpoamaan.

50 g
piparkakkuja
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
kanelia
1/4 tl
suolaa
1 kpl
omena (esim. Honey Crunch)
3 dl
maitoa
1 rkl
rypsiöljyä
2

Valmista suolakinuski. Huuhtele ja kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita kinuskikastike, suola ja omenakuutiot kulhossa.

1 kpl
omena
2 dl
(1 prk) kinuskikastiketta
1/2 tl
suolaa
3

Kuumenna lettupannu. Lisää öljyä pannun koloihin ja annostele noin ½ dl taikinaa kuhunkin koloon, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi alumiinifolion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut kinuskikastikkeen kanssa.

1 - 3 rkl
rypsiöljyä
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.10.2020
Muokattu: 2.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

331

79

4,4 g

0,6 g

8,1 g

2,6 g

0,5 g

1,4 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl vaniljasokeria,

0,5 tl kanelia,

2 kpl kananmunaa,

2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli