Murenna piparkakut kaulimella vahvassa muovipussissa. Yhdistä piparimuru ja kuivat aineet kulhossa. Huuhtele, kuori ja raasta omena. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta ja öljy kananmunien joukkoon. Sekoita jauhoseos taikinaan. Vatkaa loppu maito ja omenaraaste joukkoon. Jätä taikina turpoamaan.
Valmista suolakinuski. Huuhtele ja kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita kinuskikastike, suola ja omenakuutiot kulhossa.
Kuumenna lettupannu. Lisää öljyä pannun koloihin ja annostele noin ½ dl taikinaa kuhunkin koloon, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta, kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja kypsyneet sisältä. Pidä valmiit pannukakut lämpiminä esimerkiksi alumiinifolion tai kannen alla. Tarjoa pannukakut kinuskikastikkeen kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
331
79
4,4 g
0,6 g
8,1 g
2,6 g
0,5 g
1,4 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl vaniljasokeria,
0,5 tl kanelia,
2 kpl kananmunaa,
2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli